Gemeente Rotterdam

Op woensdag 17 september om 17.45 uur heeft wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) de Erasmusspeld uitgereikt aan Wim Metz. Wim Metz krijgt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn inzet voor de inwoners van Delfshaven als vrijwilliger bij de bewonersorganisatie.

Als inwoner van de deelgemeente Delfshaven heeft Wim Metz zich altijd ingezet voor het wel en wee van bewoners. Hij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het wijkgebouw Pier 80. Begin 1983 werd hij door de bewonersorganisatie benaderd om zitting te nemen in de beheerscommissie. Samen met zijn vrouw en zijn kinderen heeft Metz veel tijd gestoken in activiteiten voor de bewoners uit de wijk zoals de dansavonden, kindervoorstellingen, vlooienmarkten en de zeer bekende mosselavonden.

Naast het organiseren van activiteiten bedenkt Metz regelmatig nieuwe ideeën ter verbetering van het wijkgebouw zoals tribunes voor de kindervoorstelling, het inrichten van de halve sporthal voor voorstellingen, een extra berging in de technische ruimte en een extra ingang aan het Visserijplein.

Metz is nu 70+ en nog steeds actief voor Pier 80.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving op sociaal, cultureel en / of sportief gebied.

Bron: Bestuursdienst, 17-09-2008