Unieke voorlichting over minder zien op de 50PlusBeurs

15/09/2008 09:22

Viziris

Veel ouderen die op latere leeftijd minder gaan zien weten niet waar ze terecht kunnen met hun vragen of wat hun mogelijkheden zijn. Elf organisaties werken samen om tijdens de 50PlusBeurs (17 t/m 21 september) alle informatie over minder zien samen te brengen in de Oogstraat. Een unieke samenwerking waardoor complete voorlichting over het voorkomen van- en leven met een slechter zicht voorhanden is.

Op oudere leeftijd gaan veel mensen minder goed zien. Dagelijkse bezigheden als lezen, TV kijken en autorijden worden hierdoor moeilijker of niet meer mogelijk. Wat mensen echter vaak niet weten, is dat verslechtering van het zicht in sommige gevallen voorkomen kan worden. Bovendien is vaak niet bekend wat de mogelijkheden zijn om met minder zicht toch optimaal te kunnen leven. Daarom hebben elf organisaties er samen voor gezorgd dat tijdens de 50PlusBeurs alle informatie over minder zien te vinden is in de Oogstraat.

In de Oogstraat kunt u uw ogen laten testen, vele hulpmiddelen zelf uitproberen en er is een schat aan informatie. Bij een bezoek aan de Oogstraat mag een ontdekkingstocht door de donkere belevingsruimte zeker niet ontbreken. Deze ruimte is speciaal ingericht om te ervaren hoe het is om niets te kunnen zien. Je weg vinden op de tast, oriënterend op geluiden..een indrukwekkende belevenis!

Deelnemende organisaties aan de oogstraat:

www.brilservice.nl, www.viziris.nl, www.oogkliniekozon.nl, www.bartimeus.nl, www.worldwidevision.nl, www.optelec.nl, www.aangepast-lezen.nl, www.vanlentsystems.com, www.mdvereniging.nl, www.glaucoomvereniging.nl

www.ergra-low-vision.nl





http://www.50plusbeurs.nl