Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw internetplatform grote aanwinst voor de evenementenbranche Unieke domeinnaam Evenementen.nl na jaren eindelijk benut

Middelharnis, 17 september 2008 Onder het motto "Dé assistent voor ieder evenement!" heeft Real Time Communication de website Evenementen.nl gelanceerd, het eerste professionele Nederlandstalige internetplatform dat volledig is gebaseerd op ervaringen en eisen van ondernemers in de evenementenbranche zelf. Op het nieuwe platform, dat ook via de domeinnaam Evenement.nl wordt bereikt, kunnen zowel zakelijke als publieke bezoekers gericht zoeken naar evenementen, locaties, toeleveranciers, organisatiebureaus en gerelateerd nieuws. Via een speciaal ontwikkelde beheermodule hebben adverteerders directe toegang tot het platform. Evenementen.nl onderscheidt zich als marktpartij door zowel een business-to-business als een business-to-consumer omgeving te bieden.

Veelgebruikt zoekwoord
Zowel in enkel- als meervoud blijkt "evenementen" een veelgebruikt zoekwoord op internet. Theo Andela, directeur van Real Time Communication en initiatiefnemer van Evenement.nl / Evenementen.nl, zegt hierover "Ongelooflijk, maar waar het woord evenementen dat dagelijks in alle media, ongeacht of het nu radio, tv, print of internet is, wel te zien of te horen is, lag als domeinnaam al jaren lang ergens stoffig te worden. Zonde natuurlijk, maar wel mooi dat wij het daardoor konden overnemen. Zodra Evenementen.nl online was, kwam de website o.a. bij Google hoog op de eerste pagina uit de zoekmachine. Dit bewijst nu al dat er voor de organisatoren en alle andere partijen die betrokken zijn bij evenementen een prachtig communicatiekanaal bij is gekomen!"

Partners direct enthousiast
Bij de uitrol van het nieuwe evenementenplatform weet Real Time Communication zich direct al verzekerd van een flink aantal grote partners waaronder Center Parcs Meetings & Events, Stayokay Events, Hampshire Hospitality & Leisure, Hotel- en attractiepark Wunderland Kalkar, Claus Hotel & Event Center, Congres- & Partycentrum Duinrell, Corpus Congress Centre, Arjan van Dijk Groep, Wentink Events, Sportief Holland, Circus Herman Renz.

Dirk Tegeler, internetmanager bij Claus Hotel & Event Center te Hoofddorp over het nieuwe platform: "Evenementen.nl is een aanwinst voor de evenementenbranche. Zowel zakelijke als particuliere evenementen komen uitgebreid aan bod op deze overzichtelijke website. Wij hebben gekozen voor Evenementen.nl omdat de site goed scoort op belangrijke keywords in Google, zoals evenement en evenementen. Wij kijken als evenementenlocatie steeds vaker naar de posities die dergelijke sites innemen voordat we een samenwerking aangaan. En Evenementen.nl voldoet aan al onze wensen. Duidelijk, overzichtelijk en veel potentie. Het verbaasde me eigenlijk dat Evenementen.nl nog niet eerder online en in gebruik is geweest. Ik ben blij dat er eindelijk iets mee gedaan wordt."

Voordelen voor de bezoekers
Evenementen.nl kent uitgebreide zoekingangen die de bezoeker snel naar evenementen, evenementenlocaties, toeleveranciers, organisatiebureau´s en nieuws leiden. Ook is het mogelijk via een kalender zakelijke en publieke evenementen te zoeken, evenals op datum, provincie, plaats, trefwoord, rubriek of via de geografische kaart. De zakelijke- en publieksevenementen zijn verdeeld in diverse hoofd- en subrubrieken zoals bijvoorbeeld festivals, beurzen, congressen, concerten, tentoonstellingen of sport- en waterevenementen. Er zijn verschillende zoekfilters in te stellen. Op de detailpagina vindt de bezoeker niet alleen uitgebreide informatie maar o.a. ook foto s, filmpjes, het weer (i.s.m. Meteo Consult) en de mogelijkheid om bijvoorbeeld direct een aanvraag voor een locatie te mailen of online een entreekaart te bestellen.

Veelzijdige mogelijkheden voor adverteerders
De eenvoudige en logische structuur van de speciale beheermodule maakt Evenementen.nl voor de adverteerders een snel en efficiënt medium. Adverteerders kunnen met hun eigen inloggegevens hun vermelding online plaatsen en beheren. Aanpassing van tekst en foto´s in de vermelding is op ieder gewenst moment mogelijk. Wanneer een adverteerder een locatie online plaatst waar ook publieks- en/of zakelijke evenementen plaatsvinden, worden deze automatisch gekoppeld in de database. Ook de facturatie gaat helemaal online. Om administratieve rompslomp te voorkomen, kunnen vooraf "credits" worden ingekocht waarmee vermeldingen kunnen worden geplaatst.

Verdere uitbreiding
De functionaliteiten voor bezoekers en adverteerders op Evenement.nl / Evenementen.nl worden de komende maanden verder uitgebreid. Zo verschijnen bij een evenement straks ook de verblijfsmogelijkheden in de buurt en komen er op de homepage betaalde topposities. Real Time Communication verwacht op basis van de eerste ervaringen dat de bezoekersaantallen op korte termijn tussen de 10.000 en 20.000 per dag zullen liggen.