Ingezonden persbericht


HOGE RISICOBEROEPEN GOED MAAR TE DUUR VERZEKERD

Internetpolissen vooral populair bij witteboordenwerkers

Amsterdam, 17 september 2008 Nieuwe provisieloze verzekeringsmodellen spreken vooralsnog vooral witteboordenwerkers aan. Verzekerden die meer fysieke arbeid verrichten, met een hoger risico op arbeidsongeschiktheid, zijn nog vaak traditioneel en dus duurder, via tussenpersonen, verzekerd. Dat bespreekt Egbert van de Coevering, ondernemer en initiatiefnemer van verschillende financieel adviesconcepten waaronder Datishetverschil.nl, morgen tijdens het congres Transparante beleggingspolissen in Utrecht.

Eigen onderzoek laat zien dat 66% van de internetverzekerden administratief werk doet. Slechts 13% van de internetverzekerden verricht grotendeels handmatig werk. Deze beroepsgroep verzekert zich van oudsher wel het beste tegen arbeidsongeschiktheid vanwege het hoge risico. Evenwel maakt deze groep nog geen gebruik van de mogelijkheden op verzekeringskosten te besparen door precies dezelfde verzekering bij dezelfde verzekeraar maar dan provisievrij via internet af te sluiten (tot circa 20% besparing op de gehele looptijd). De eenmalige kosten die bij internetverzekeren gelden, worden als psychologisch obstakel ervaren ondanks de geringe terugverdientijd van drie jaar.

Van de Coevering toont ook de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de perceptie die ondernemers hebben over de vergoeding die zij aan een tussenpersoon betalen. 44% van de ondernemers denkt dat zij voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering maximaal 5% vergoeding betalen aan de tussenpersoon en de helft van hen vindt dit teveel. 20% van de ondernemers denkt dat zij meer dan 10% vergoeding betalen. De realiteit is dat er traditioneel 17,5% vergoeding wordt betaald op een AOV aan een tussenpersoon.

Over Datishetverschil.nl
Datishetverschil.nl is een initiatief van Geencentteveel.nl en Comoditas. Geencentteveel.nl vergelijkt sinds 1999 verzekeringen voor particulieren. Comoditas is een verzekeringstussenpersoon die zich richt op het afsluiten en verwerken van verzekeringen via internet. Met de website Datishetverschil.nl richten de ondernemingen zich op zelfstandig ondernemers, ZZP-ers en het MKB. Verzekeraars die worden vergeleken zijn op dit moment: Avéro, Allianz, Aegon, De Amersfoortse, Fortis ASR, Generali, Klaverblad, Nationale Nederlanden en Reaal.

Contact voor de media:
Veronique van Zanten
dihv@koningvogel.nl dihv@koningvogel.nl> tel 06-518 31 707