Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding bij diefstal van kabels / Aalbersestraat (17/09/08)

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Aalbersestraat een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt bij het stelen van elektriciteitskabel.

Na een melding van een oplettende getuige waren agenten snel ter plaatse. Daar troffen ze de Amsterdammer aan en een auto waarin al enkele stukken kabel lagen. De stukken kabel waren vermoedelijk afkomstig van een grote kabelhaspel die in de straat aanwezig is bij een renovatieproject. Na zijn aanhouding is de verdachte voor een verder onderzoek ingesloten. Het is bij de politie bekend dat er regelmatig kabels verdwijnen van bouwplaatsen. Het koper, in de kern van de veelal dikke kabels, is kostbaar en levert veel geld op. De politie heeft het voertuig en de afgesneden kabeldelen in beslag genomen.

Verdachte van straatroof aangehouden / Venserpolder (17/09/08)

Agenten in burger hebben dinsdagavond laat een 19-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt toen hij in de Venserpolder vermoedelijk een jongen probeerde te beroven.

De politiemensen, die deel uitmaken van het speciale roofteam in district Oost, volgden de verdachte omdat hij zich opvallend gedroeg. Korte tijd later zagen de agenten dat de verdachte in gevecht was met een jongen die zich na een worsteling wist los te rukken. Toen de politiemensen de Rotterdammer aanriepen, sloeg hij op de vlucht. Na een achtervolging werd hij toch aangehouden. In de kleding van de verdachte werd een steekvoorwerp aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De politie denkt met de aanhouding meerdere straatroven op te kunnen lossen. De politie is verder nog op zoek naar het slachtoffer. De jongen, vermoedelijk tussen 16 en 20 jaar oud, rende weg nadat hij zich los wist te rukken. Het roofteam van district Oost wil graag met hem in contact komen.

Betrapt bij diefstal bromfiets / Vogelzangstraat (17/09/08)

Een vrouw, die dinsdagavond haar bromfiets op de Vogelzangstraat had geparkeerd, deed direct een melding bij de politie toen ze haar vervoermiddel niet meer zag staan. Toegesnelde agenten konden op de Westlandgracht de twee verdachten aanhouden.

De twee jonge Amsterdammers van 15 en 20 jaar oud, werden nog door een getuige gezien toen zij de bromfiets wegnamen en daarmee naar de Westlandgracht liepen. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.