Three Rivers Pharmaceuticals(R), LLC krijgt meer commerciële rechten op Infergen(R) van Amgen Inc.

17/09/2008 09:06

PR Newswire

CRANBERRY TOWNSHIP, Pennsylvania, September 17 /PRNewswire/ -- Three Rivers Pharmaceuticals, LLC heeft vandaag bekendgemaakt dat het een definitieve licentieovereenkomst heeft ondertekend met Amgen Inc. om zijn commerciële rechten voor Infergen, een medicijn tegen hepatitis C, uit te breiden. Three Rivers Pharmaceuticals zal commerciële rechten krijgen voor Infergen voor alle markten, behalve Japan. Daarnaast krijgt Three Rivers Pharmaceuticals met ingang van 31 maart 2009 commerciële rechten voor China. Three Rivers Pharmaceuticals heeft op dit ogenblik commerciële rechten voor Infergen in de Verenigde Staten en Canada.

"De uitbreiding van de commerciële rechten voor Infergen is een aanvulling op de strategie van Three Rivers Pharmaceuticals om zijn franchise op het gebied van hepatitis C uit te breiden", verklaarde Patrick Kerrish RPh., MBA, uitvoerend vicevoorzitter voor bedrijfsontwikkeling van Three Rivers Pharmaceuticals.

Three Rivers Pharmaceuticals gaat marketingpartners zoeken die hulp kunnen bieden bij het vercommercialiseren van Infergen buiten de Verenigde Staten. Marketingpartners die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Patrick Kerrish op pkerrish@3riverspharma.com .

Infergen, ook bekend als consensus interferon, is een uniek, bio-geoptimaliseerd, selectief en zeer krachtig type 1 interferon alfa, oorspronkelijk ontwikkeld door Amgen en in 1997 in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Infergen is bedoeld voor de behandeling van chronische HIV-infectie bij patiënten van 18 jaar of ouder met een gecompenseerde leverziekte die anti-HCV-antistoffen hebben en/of waar HCV RNA aanwezig is.

Belangrijke veiligheidsinformatie
Artsen en patiënten kunnen meer informatie over het voorschrijven van Infergen krijgen via www.infergen.com. Daar is ook het veiligheidsprofiel van het product te verkrijgen evenals de waarschuwing op de verpakking voor alle interferon alfa's met betrekking tot neuronpsychiatrische, auto-immune, ischemische en besmettelijke ziekten.

Over Three Rivers Pharmaceuticals
Three Rivers Pharmaceuticals is een besloten vennootschap dat zijn hoofdkwartier heeft in Cranberry Township, Pennsylvania. Het bedrijf richt zich op gespecialiseerde behandelingen, inclusief de behandeling van hepatitis C. Three Rivers heeft unieke ervaring met en begrip voor de complexe uitdagingen van het behandelen van chronische, moeilijke ziekten en is daardoor een waardevolle partner voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt.

Het doel van het bedrijf is om geneesmiddelen - zowel met merk als generiek - van de hoogste kwaliteit voor patiënten met ernstige ziekten te ontwikkelen, te maken en te verkopen. Three Rivers Pharmaceuticals richt zich op gespecialiseerde behandelingen vanwege zijn uitgebreide kennis van en ervaring op dit gebied. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.3riverspharma.com

Website: http://www.3riverspharma.com
http://www.infergen.com

Patrick Kerrish van Three Rivers Pharmaceuticals, +1-724-778-6013, pkerrish@3riverspharma.com






-