De Poolse centrale effectenbewaarinstelling kiest Microsoft BizTalk Server als toekomstig platform voor het financiële berichtenverkeer van de onderneming

17/09/2008 09:11

PR Newswire

WENEN, Oostenrijk, September 17 /PRNewswire/ --

- Microsoft maakt het transport, het beheer en de uitwisseling mogelijk van meer dan 4 miljoen SWIFT-transacties per jaar.

Microsoft Corp. heeft vandaag tijdens de Sibos 2008 bekendgemaakt dat de KDPW, de Poolse centrale effectenbewaarinstelling, Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT implementeert voor het transport, het beheer en de uitwisseling van meer dan 4 miljoen SWIFT-transacties per jaar. Als centrale instelling verantwoordelijk voor het beheer van en toezicht over clearing en settlement in Polen gaat de KDPW gebruik maken van de toonaangevende oplossing van Microsoft voor integratie van financieel berichtenverkeer. Hierbij wordt BizTalk Accelerator for SWIFT ingezet om een tiental binnenlandse en buitenlandse klanten te helpen op efficiënte en effectieve wijze een verbinding te maken met SWIFT.
(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO ) "Als de belangrijkste organisatie voor het verzorgen van clearing en settlement in Polen streeft de KDPW ernaar de klanten de hoogste internationale standaarden te bieden, met inbegrip van de standaarden voor de volledige dematerialisering van effecten," aldus Slawomir Panasiuk, lid van de beheerraad van de KDPW. "De behoefte was ontstaan een oplossing te implementeren die onze klanten de beste en meest effectieve mogelijkheid zou bieden voor het uitwisselen van SWIFT-transacties met buitenlandse bewaarinstellingen, maar die tevens zou zijn berekend op onze internationale groeiplannen voor de toekomst. Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT stelt ons in staat deze connectiviteit snel eenvoudig te realiseren, en biedt ons tevens de flexibiliteit om een verbinding te maken met andere financiële instellingen wereldwijd op het moment dat onze klanten daaraan behoefte hebben."
Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT kan snel en eenvoudig worden geïntegreerd met SWIFT Alliance, waardoor een wereldwijde connectiviteit met SWIFTNet wordt gerealiseerd. Het systeem biedt een uitgebreid, betrouwbaar en uiterst veilig platform voor de bezorging van financiële berichten en kan eenvoudig worden geïntegreerd in het mainframesysteem van de KDPW. "De KDPW speelt een vooraanstaande rol op de financiële markten in Polen, en deze implementatie is een indicatie van de toewijding tot het realiseren van een servicegerichte architectuur," aldus Sheida Hadji-Ashrafi, wereldwijde sectormanager voor betalingen bij Microsoft. "Microsoft brengt een omwenteling teweeg in de betaalservices, en BizTalk Accelerator for SWIFT stelt KDPW in staat verder te gaan op de weg naar zowel een holistische zakelijke benadering als het realiseren van nieuwe efficiënte mogelijkheden voor klanten voor hun internationale verbindingen met SWIFT." De implementatie van Microsoft BizTalk Accelerator for SWIFT als platform voor financieel berichtenverkeer voor de toekomst door de KDPW is op dit moment in volle gang en wordt naar verwachting voltooid in het vierde kwartaal van 2008.

Over KDPW SA
De KDPW is de centrale bewaarinstelling voor effecten voor openbare handel op de Poolse gereguleerde kapitaalmarkt. De instelling verzorgt tevens de clearing van Poolse derivaten. De KDPW is verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van de efficiëntie van het settlementsysteem van de Poolse bewaarinstelling. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.kdpw.pl

Over Financial Services van Microsoft
De Financial Services Group van Microsoft helpt financiële instellingen optimaal gebruik te maken van technologie voor het versterken van de effectiviteit van hun medewerkers om het zakelijke succes te bevorderen. We helpen onze klanten in het bankwezen, op kapitaalmarkten, in effecten en in verzekeringen bij het verwezenlijken van vier zakelijke doelstellingen: het ontwikkelen van relaties, het bevorderen van innovatie, het stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten en het opbouwen van connecties. Om dit te verwezenlijken zijn onze producten en technologieën, en ons werk met vooraanstaande partners op het gebied van oplossingen, diensten en hardware, gericht op de kerngebieden waar we denken dat wij en onze partners een uitzonderlijke bijdrage kunnen leveren. Tot deze gebieden behoren adviesplatforms, kanaalvernieuwing, kernactiviteiten binnen het bankwezen, waardeketen voor assurantiën, beleggingsbeheer, risicobeheer en naleving, en betalingen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.microsoft.com/financialservices.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Website: http://www.microsoft.com

Ter plaatse tijdens SIBOS: Clare Anderson, +44-777-075-5332, clare.anderson@metia.com, of Chanda Gathani, +44-20-3100-3605, chanda.gathani@metia.com, beide van Metia, voor Microsoft Corp. OPMERKING VOOR REDACTEUREN: Als u meer informatie over Microsoft wilt bekijken, kunt u terecht op de website van Microsoft op http://www.microsoft.com/presspass, onderdeel van de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie, maar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor aanvullende assistentie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met het Rapid Response Team van Microsoft of andere contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.mspx. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO, AP-archief: http://photoarchive.ap.org, PRN-fotodesk, photodesk@prnewswire.com






-