Time : 18:21:50
Date : 16 September 2008
Sender Name: Ethias

Problemen bij Lehman Brothers hebben een geringe impact bij Ethias

Lehman Brothers Holdings Inc. heeft gisteren (15/09/2008) een gerechtelijk akkoord aangevraagd ('Chapter 11 of the U.S. Bankruptcy Code').

De tak 23-producten LIFT MultiSecurity 04/2008 en 07/2008 hebben als emittent Lehman Brothers Treasury Co. maar worden gegarandeerd door Lehman Brothers Holdings Inc. Het gaat hier om 'senior unsecured' obligaties. Zij hebben een hoge prioriteit van terugbetaling. De inlegwaarde van deze twee uitgiftes bedroeg om en bij de 92 miljoen euro.
Ter herinnering: het balanstotaal van de solvabele Ethias groep bedraagt 28,6 miljard euro, waarvan de eigen middelen 1,7 miljard euro vertegenwoordigen.

Op dit ogenblik zijn er een aantal ontwikkelingen in de markt die positief zouden kunnen zijn. Zo zou Lehman in onderhandeling zijn met een aantal banken voor de verkoop van bepaalde onderdelen.

Door de aanvraag van het gerechtelijk akkoord door Lehman Brothers Holdings Inc. zijn alle tegoeden bevroren, is er geen koersdag meer en kan er momenteel ook geen afkoop van deze twee LIFT MultiSecurity's (04/2008 en 07/2008) meer gebeuren.

Wij zullen intens waken over de belangen van onze cliënten en zullen de situatie nauwgezet opvolgen met een gerichte communicatie naar de betrokken personen.

Ethias benadrukt dat de problemen bij Lehman Brothers Holdings Inc. geen belangrijke impact op het rendement hebben van haar overige financiële producten, waaronder het FIRST-gamma. We wijzen erop dat het FIRST-gamma behoort tot de tak 21-producten, waarbij het kapitaal is gegarandeerd door Ethias met een gewaarborgd minimumrendement.

Contact:
Edwin Hoeven
011/28.22.89.
edwin.hoeven@ethias.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL