Politie Amsterdam-Amstelland



Recherche wil meer informatie over de dood van Aisha Khan / Groeneveen (17/09/08)

Een rechercheteam dat de gewelddadige dood van de 36-jarige Aisha Khan onderzoekt is op zoek naar meer informatie. Mevrouw Khan overleed in augustus 2007 in een ziekenhuis aan de verwondingen die ze had opgelopen in een woning aan Groeneveen op woensdag 22 augustus 2007. Zij was van Pakistaanse afkomst en woonde al lange tijd samen met haar man en vier kinderen op de vijfde erdieping van flat Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost,. Zij werd ook wel "Noreen" genoemd.

Op die bewuste woensdagochtend gaan de kinderen rond kwart voor acht naar school. Aisha blijft alleen met haar echtgenoot in de woning goed.

Rond twee uur 's middags roept de echtgenoot de hulp in van een van zijn buren met de mededeling dat er iets aan de hand is met zijn vrouw. De buurvrouw begeeft zich naar de woning en treft daar het slachtoffer liggend op de bank aan. Duidelijk is dat zij slachtoffer is geworden van een geweldsincident. De buurvrouw waarschuwt de hulpdiensten en op aanwijzing van een medewerkster van de alarmcentrale reanimeert ze het slachtoffer in afwachting van de komst van de ambulance. Het slachtoffer wordt vervolgens met de ambulance afgevoerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Twee dagen later overlijdt Aisha Khan in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Kort na het aantreffen van mevrouw Khan door de politie wordt een (1) familielid als verdachte aangehouden. Deze zit nog steeds vast. Het Rechercheteam van district Oost heeft deze zaak in behandeling. Het onderzoek spitst zich onder meer toe op de vraag of er meerdere personen bij de dood van het slachtoffer betrokken zijn geweest. De politie is op zoek naar getuigen die Aisha Khan of "Noureen" en haar gezin kenden en iets over hen kunnen vertellen. Zij zoeken natuurlijk ook naar personen die informatie hebben over de precieze toedracht van dit ernstige voorval. Alle informatie hierbi is welkom.

Vanavond en morgen overdag besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse aandacht aan deze zaak. Daarin zal een voice-over in de Pakistaanse taal plaatsvinden, Als Bijlage de Pakistaanse tekst van de getuigenoproep.