Extra geld voor ouders met jonge kinderen

Ouders van schoolgaande kinderen ontvangen binnenkort de folder 'Met wat extra geld doe ik gewoon mee'. Eind september delen scholen deze folder uit aan hun leerlingen.

De folder is onderdeel van de campagne van SoZaWe om ouders erop te wijzen dat zij geld kunnen krijgen voor kosten voor school, vereniging en sportclub. Maar ook voor babyspullen of kinderopvang. Want alle kinderen moeten kunnen meedoen. Dus naar muziek- en sportles of mee op werkweek.

Vergoeding
De vergoeding is voor ouders met een inkomen tot ongeveer ¤ 1395 netto per maand. Het maximale bedrag dat ouders per jaar kunnen krijgen, hangt af van de school van de kinderen. Voor een kind op de basisschool krijgen zij maximaal ¤ 225 per jaar. Voor een kind op het voortgezet onderwijs krijgen zij maximaal ¤ 300 per jaar.

Teken mee en win!
Voor alle kinderen in Rotterdam van 4 tot en met 12 jaar organiseert de gemeente een tekenwedstrijd. Het onderwerp van de wedstrijd is: 'Teken, schilder of plak wat jij het liefste doet na schooltijd.' Prijzen zijn: een hippe sportoutfit, een rugzak met schoolspullen en een gave workshop. Belangrijk is dat op de tekening de naam, het adres, telefoonnummer en de leeftijd staan vermeld.

Kinderen kunnen hun tekening opsturen naar de gemeente (een postzegel is niet nodig):

Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gemeente Rotterdam Betreft: tekenwedstrijd
Antwoordnummer 566
3000 WB Rotterdam

Kijk voor meer informatie over extra geld of de tekenwedstrijd op www.rotterdam.nl/rondkomen.

Armoedebestrijding
De campagne armoedebestrijding van SoZaWe is in februari dit jaar begonnen. Steeds staat een bepaalde groep centraal. Zijn de ogen nu gericht op jonge gezinnen, in juli richtte de campagne zich op mensen ouder van 65 jaar. Voor hen bestaat onder meer de toeslag 65+, een bedrag van 375 euro per jaar.

Mensen met een laag inkomen hebben, kunnen aanspraak maken op extra geld, alleen weten ze dat niet altijd. Aan die onwetendheid moet de campagne een einde maken. Meer informatie: www.rotterdam.nl/rondkomen of bel (gratis) 0800 15 45.