Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG lanceert unieke 8 megapixel cameratelefoon: de Renoir

Multimediameesterwerk met touchscreen

Almere, 17 september 2008 LG Electronics lanceert een nieuwe cameratelefoon: de LG KC-910 oftewel de Renoir . Dit is de enige 8 megapixel cameratelefoon met een volledige touchscreen interface. De nieuwe LG KC-910 combineert geavanceerde en uitgebreide camerafuncties met de nieuwste multimediamogelijkheden; allemaal toegankelijk via een 3,0-inch touchscreen.

De nieuwe LG KC-910 blinkt uit in vernieuwende vormgeving. Het opvallende intuïtieve touchscreen zorgt voor de perfecte samensmelting van licht en kleur. Dat maakt elke LG KC-910, net als een schilderij, tot een uniek meesterwerk. De inspiratie voor deze telefoon kregen de makers van de manier waarop Renoir, een Franse impressionist, licht en kleur gebruikte om zo landschappen op een prachtige manier tot leven te brengen. Vandaar de keuze voor de naam Renoir.

Met onze nieuwe flagship-cameratelefoon hebben we wederom een geavanceerde camera gecombineerd met topkwaliteit multimediafeatures en een touchscreen interface. Hiermee bieden we consumenten de ultieme multimediaervaring , zegt Skott Ahn, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. Volgens onze klanten is een touchscreen essentieel om volledig gebruik te kunnen maken van de geavanceerde multimediafuncties. Dat is een van de vele vlakken waarop de LG KC-910 uitblinkt.

De LG KC-910 is de perfecte opvolger van de LG Viewty, de populaire multimediatelefoon waarvan er miljoenen verkocht zijn. De LG Viewty zag het levenslicht als de dunste cameratelefoon. Met een dikte van 13,95 mm is zijn opvolger vandaag de dag de dunste 8 megapixel telefoon op de markt. LG biedt met de KC-910 een telefoon die als geen ander diverse zintuigen prikkelt ongeëvenaard kijkgenot, superieure audio en buitengewoon intuïtief gebruiksgemak.

Met de 8 megapixel LG KC-910 loopt LG voorop in de markt. LG heeft de unieke telefoon voorzien van een Schneider-Kreuznach-lens, xenon-flits en een ISO-gevoeligheid van maximaal 1.600. Daarbij heeft de telefoon uitgebreide camerafunctionaliteit zoals een beeldstabilisatiefunctie, automatische en handmatige focus, Face Tracking, Smile Shot en een functie die zorgt dat de telefoon niet fotografeert wanneer personen met hun ogen knipperen. Een ingebouwde GPS-ontvanger biedt gebruikers de mogelijkheid foto s te voorzien van een Geo-tag handig als ze deze later willen plaatsen op een interactieve kaart. Ook uniek zijn de verschillende creatieve fotografieopties die voorheen alleen beschikbaar waren op een digitale camera.

Ook voor wat betreft audio- en videofunctionaliteit is deze telefoon uniek. Zo is de LG KC-910 de eerste mobiele telefoon op de wereldwijde markt met Dolby Mobile; een serie geïntegreerde geluidsverwerkingstechnologieën. Deze voorzien audio van diepte en heldere, krachtige bastonen. Ook heeft de LG KC-910 bijzonder geavanceerde videofeatures. Zo kan de cameratelefoon video s opnemen met een snelheid van 5 tot 120 frames per seconde (fps) gebruikers kunnen dus video s bekijken in standaardsnelheid en slow motion. Bovendien is het niet nodig DivX- en Xvid-video s te decoderen om ze te bekijken.

Het 3,0-inch WQVGA LCD-touchscreen is bij uitstek geschikt voor de multimediafeatures van de LG KC-910. De interface met uiteenlopende widgets en shortcuts maakt de uitgebreide functionaliteit van de telefoon nog eenvoudiger in het gebruik. De A-GPS-navigatie, uitwisselbaarheid met de nieuwste 3G HSDPA-netwerken voor verbindingen tot 7,2 Mbps en WiFi voor nog snellere internettoegang completeren het uitgebreide functiepakket van de nieuwste LG-cameratelefoon. Daarbij heeft LG de LG KC-910 uitgerust met een Jogging Buddy-programma ideaal voor sportieve gebruikers. Deze baanbrekende functie vindt in no-time de perfecte looproutes aan de hand van GPS-technologie.

De LG KC-910 komt in het laatste kwartaal van 2008 in Nederland beschikbaar. LG zal binnenkort extra gedetailleerde informatie over de cameratelefoon vrijgeven, waaronder details over de uitgebreide functionaliteit, de verkrijgbaarheid en de exacte prijs.

###

Over LG Electronics

LG Electronics is een van s werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 81 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is s werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De geconsolideerde omzet over 2007 bedroeg ruim 57,46 miljard dollar.