Ingezonden persbericht


De Marketeer richt zich te weinig op communitymarketing Email marketing beslaat grootste deel van het DM-budget

Amsterdam, 17 september 2008 - De budgetten voor direct marketing activiteiten laten in het derde kwartaal weer een stijging zien. Deze verwachte stijging is één van de resultaten uit de DM Barometer. De DM Barometer is een kwartaalonderzoek van Adforesult en Mailmedia naar de verwachtingen over de marketingbestedingen aan directe kanalen.

De bedrijven verwachten een stijging van het DM budget van 6% ten opzichte van een jaar geleden. In vergelijking met het voorgaande kwartaal is er een lichte stijging te zien van 3%.

In het derde kwartaal wordt het grootste gedeelte van het direct marketing budget verdeeld over email marketing (25%), de eigen website (21%) en post (18%). De deelnemers van de DM Barometer beschouwen direct mail per post, direct email en de eigen website als de meest effectieve kanalen bij het benaderen van zowel bestaande klanten als prospects. Daarnaast zullen viral marketing, RSS en SMS marketing als nieuwe kanalen worden ingezet.

Een vast onderdeel van de DM Barometer zijn drie stellingen waarover de marketeers hun mening kunnen geven. De meerderheid (79%) van de deelnemers is het eens met de stelling Marketeers richten zich nog te weinig op communitymarketing (web 2.0)'. Ook bij de stelling De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat op (direct)marketingafdelingen zaken steeds vaker spaak lopen' geeft de meerderheid (68%) aan het hiermee eens te zijn. De mening is echter verdeeld bij de laatste stelling: Marketeers houden hun vakliteratuur te weinig bij'. 53% is het eens met deze stelling, en 47% oneens.

Over Mailmedia
Full service dialogue data bureau Mailmedia verzorgt voor media zoals Adformatie, Autoweek, FEM Business, FHM, Hyves, Jobnews, Stepstone en Zibb.nl op exclusieve basis de exploitatie van hun email- en SMS-bestanden. Mailmedia biedt adverteerders een gericht bereik door deze bestanden te verhuren voor direct email en SMS acties. Mailmedia werkt uitsluitend met ontvangers die graag aanbiedingen per email of SMS willen ontvangen (opt-in) en bereikt daarmee de individuele ontvanger die daadwerkelijk geïnteresseerd is. Als actief lid van DDMA en van emailmarketing association EMMA-nl staat Mailmedia al drie jaar in de Emerce Top 10 van meest betrouwbare online marketing bedrijven. Mailmedia won afgelopen jaar de EMMA (Email Marketing Award) en is ISO-gecertificeerd.

Over Adforesult
Adforesult is concreet over direct marketing & sales promotion'. De vaktitel verschijnt maandelijks in print, en is op internet te bereiken via www.adforesult.nl. Adforesult is een titel van Adformatie Groep. Adformatie Groep geeft ook Adformatie, Tijdschrift voor Marketing, Creatie en Communicatie uit.