Oranjewoud



Afsluitdijk in Balans krijgt vervolg

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud is uitgekozen om hun visie op de toekomst van de Afsluitdijk verder uit te werken. Dit heeft de stuurgroep Onderzoek Integrale Verbetering Afsluitdijk gisteren bekend gemaakt. De stuurgroep heeft het advies van de adviescommissie, onder voorzitterschap van Drs. E. H. TH. M. Nijpels overgenomen.

De kern van de visie 'Monument in Balans', dat Oranjewoud in samenwerking met GDA Architecten uit Burdaard, bureau NoordPeil uit Sneek en CE-Delft heeft opgesteld, is overgenomen door de stuurgroep als één van de leidende concepten. In de visie van Oranjewoud en partners staat het zoeken naar balans centraal. Balans tussen de investeringen in de dijk en de investeringen in de beide halters, Friesland en Noord-Holland, met respect voor het verleden.

Oranjewoud en partners gaan nu aan de slag om de visie verder uit te werken. Onderwerpen die de aandacht krijgen zijn onder andere duurzame energie, waterbeheer en de zoetwatervoorraad. Eind november zal de uitgewerkte visie gereed zijn.

Meer informatie:
Anne-Wil Lucas, telefoon (06) 20 44 72 60