Persbericht

17 september 2008

Gemeente Rotterdam vereenvoudigt de toegang tot applicaties met RES PowerFuse

~ nieuwe shared service center ICT leidt tot lagere kosten en hogere productiviteit ~

De gemeente Rotterdam zet de komende vier jaar RES PowerFuse in om het beheer van de werkplekinfrastructuur te vereenvoudigen. Met het oog op efficiency en kostenbesparing brengt de gemeente alle IT-activiteiten onder in één shared service center. RES PowerFuse zorgt ervoor dat iedere eindgebruiker overal en altijd kan beschikken over een persoonlijke desktop-omgeving. De overeenkomst, die de gemeente op 1 september heeft gesloten met 2Systems, partner van RES Software, betreft in totaal 10.500 licenties.

RES PowerFuse is een belangrijk onderdeel binnen de plannen van de gemeente voor het nieuwe shared service center ICT. De workspace managementoplossing van RES Software integreert verschillende applicatiedistributiemethoden, waardoor er geen verschil is in gebruikerservaring tussen applicaties die op de desktop draaien of vanuit het datacenter worden aangeboden.

Wij willen met het shared service center ICT een betere ondersteuning bieden op het gebied van IT en verwachten op termijn een aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren , zegt Guo Cheng Tschi, Senior Inkoper bij de gemeente Rotterdam. RES PowerFuse helpt ons om de verschillende werkomgevingen eenvoudiger te beheren en zorgt ervoor dat wij een hoger serviceniveau kunnen bieden aan de organisatie en de medewerkers. Voor ons was de keuze voor RES PowerFuse dan ook het resultaat van een zorgvuldige selectie.

De implementatie van RES PowerFuse zal de gemeente Rotterdam zelf uitvoeren. Verschillende medewerkers van de gemeente zijn inmiddels door IT-distributeur CDG opgeleid om het implementatietraject in goede banen te leiden.

Wij merken dat veel organisaties besluiten om hun IT-diensten onder te brengen in een shared service center , stelt Robert van Schayk, Senior Account Manager bij RES Software. Centralisatie stelt hen echter wel voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beheer. RES PowerFuse geeft beheerders de mogelijkheid om de verschillende applicatiedistributiemethoden te combineren in één beheersbare en gepersonaliseerde desktop voor de eindgebruikers. Dit biedt organisaties maximale flexibiliteit zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.

(326 woorden)