Gemeente Delft

'Het andere hotel' van Delft

Delft krijgt een hotel dat afwijkt van alle normale hotels. Dit andere hotel is een multifunctionele voorziening met 24-uurs kinderopvang, een hotel voor gezinnen met jonge kinderen, een restaurant en een kinderkookcafé ineen. De initiatiefgroep het andere hotel kreeg vandaag officiële steun toegezegd van het college voor het realiseren van hun plannen.

Het hotel biedt stageplaatsen aan MBO- en HBO-studenten en fungeert als leerwerk voor mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt. Het andere hotel wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door een aantal doorgewinterde ondernemers uit Delft en regio. Als alles volgens planning verloopt kan het hotel in 2010 haar deuren openen.

De steun vanuit de gemeente bestaat concreet uit een reservering van een bedrag tot maximaal 50.000 euro voor o.a. het inhuren van externe deskundigheid op het gebied van projectmanagement, accountancy en vastgoed. Daarnaast biedt de gemeente ambtelijke ondersteuning, hulp bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het zoeken naar investeringssubsidies, garantstellingen etc.

Het initiatief komt tegemoet aan het voornemen uit het coalitieakkoord om in Delft kinderopvang buiten kantooruren te realiseren.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft