Ingezonden persbericht


Persbericht

DHPA introduceert code of conduct en framework voor service level overeenkomsten

Standaardisatie en vergelijking managed hosting providers nu mogelijk

Amsterdam, 16 september 2008. Tijdens de tweede editie van de Dutch Hosting en Datacenter Summit in Amsterdam heeft de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) haar eerder aangekondigde code of conduct en een framework voor service level overeenkomsten geïntroduceerd. Hiermee zet de DHPA - binnen een jaar na oprichting - de volgende belangrijke stappen naar het verbeteren van het imago en de rentabiliteit van de Nederlandse hosting sector. De code of conduct en het framework brengen transparantie en de mogelijkheid tot het inhoudelijk vergelijken van aanbieders van managed hosting services. Dit leidt tot een beter begrip van de rol van de sector en de inhoudelijke propositie van hosting providers in het algemeen en van de DHPA leden in het bijzonder.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA zegt: "Wat de branche tot op heden niet heeft weten te realiseren leveren wij met de DHPA binnen een jaar op met instemming van de leidende partijen in de sector. Dit komt doordat de leden van de DHPA gezamenlijk geloven in de noodzaak tot het verder verbeteren van het imago en de rentabiliteit van onze sector en zich daar dan ook met vereende kracht voor inzetten. Resultaat is een tweetal stevige documenten waaraan wij ons allen conformeren om ook daadwerkelijk die stap te zetten. Wij stellen ons met deze publicaties transparant op naar onze bestaande en potentiële klanten en hebben er alle vertrouwen in dat we hen daarmee nog beter van dienst kunnen zijn dan tot nu toe al het geval was. Speciale dank zijn we verschuldigd aan Cordemeyer & Slager Advocaten welke in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze breed gedragen documenten. Wij nodigen de andere Nederlandse providers uit om ook ons framework en definities te gebruiken bij het opstellen van hun service level overeenkomsten. De code of conduct en het service level framework zijn voor eenieder als download beschikbaar op de website van de DHPA; het enige wat we terugvragen voor het gebruik ervan is -zoals te doen gebruikelijk- een verwijzing naar de bron".

Over de Dutch Hosting Provider Association
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Tot de leden van de DHPA behoren onder meer Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Denit, Interoute, ION-IP/WideXS, IS Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve, Parentix en Terremark,. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, Citrix, F5, IBM, Microsoft, Novell, RedHat, Sun Microsystems, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Einde persbericht
Noot voor de redactie (