Ingezonden persbericht


IBM
Persbericht

Ministerie van Defensie kiest IBM voor onderhoud en logisitiek bij de Marine en inrichten van gecentraliseerd gegevensbeheer

Amsterdam, 17 september 2008 - Het Ministerie van Defensie en IBM (NYSE: IBM) hebben een overeenkomst getekend voor het stroomlijnen van het onderhoud en de logistiek binnen de Marine en voor het inrichten van gecentraliseerd gegevensbeheer voor de strijdkrachten. Bij de uitvoering van deze overeenkomst werkt IBM samen met Stork Asset Management Solutions en Ordina. De overeenkomst betreft drie van de zes percelen van het SPEER-programma - het Strategisch Programma voor ERP Enabled Change - van het Ministerie van Defensie.

De opdracht bij de Marine omvat het stroomlijnen en integreren van de onderhouds- en logistieke processen op schepen en binnen het Marinebedrijf, op basis van een door Defensie uitgewerkt referentie procesmodel en ontwikkelde SAP kernel. Het betreft een business transformatie project waarin organisatieverandering, de introductie van nieuwe werkprocessen en SAP oplossing integraal zullen worden opgepakt.

De opdracht voor het inrichten van gecentraliseerd gegevensbeheer omvat de opzet van een shared service center voor het defensiebreed beheren van gegevens in SAP. Gecentraliseerd gegevensbeheer is een belangrijk fundament voor het toepassen van één SAP systeem voor alle krijgsmachtdelen.

Het Ministerie van Defensie heeft voor IBM en haar partners, Stork en Ordina gekozen op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Het contract met het ministerie van Defensie is getekend op 15 september 2008

Over IBM:
Meer informatie over IBM vindt u op www.ibm.com/services

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jelmer Letterie
IBM Corporate Communications
06-204 339 83
jelmer.letterie@nl.ibm.com