Multiroom Audio : NuVo lanceert Essentia met OLED controlepaneel


ANTWERPEN, 20080827 -- De Essentia, het 6 bronnen - 6 zones multiroom audiosysteem van NuVo is vanaf nu verkrijgbaar met een OLED-controlepaneel zoals dat reeds bij het topmodel Grand Concerto in gebruik is. Het nieuwe model heet Essentia G.

Kris Vermuyten - Sales en Marketing Director van importeur Audioprof verklaart :

"Dankzij dit nieuwe model kunnen we de features die van de Grand Concerto zo'n succes maken nu ook op de Essentia aanbieden. Zo kan je vanuit elke kamer een NuVo-tuner*, - iPod docking station* of -muziekserver* via een grafisch controlepaneel bedienen, en krijg je informatie over de artiest, volume, en de status van het systeem." (*optioneel)

"Sommige klanten hebben geen behoefte aan 8 zones, maar vragen uitdrukkelijk om uitgebreide touch screen bedieningsmogelijkheden. Met de Essentia-G kunnen we hen nu dé gepaste oplossing aanbieden!"

Polycarbonaat OLED display

NuVo OLED-displays zijn perfect vlak. Dankzij het slijtvaste en krasbestendige oppervlak zijn ze eenvoudig schoon te maken. De display biedt een heldere en contrastrijke weergave waardoor hij zelfs in zonlicht nog goed leesbaar blijft. Dankzij dit grote contrast kan de display zelfs vanuit een hoek tot 130° bekeken worden. OLED-schermen hebben bovendien een zeer laag energieverbruik.

Als kers op de taart zijn deze bedieningspanelen spatwaterdicht. Op die manier kan je ze probleemloos integreren in vochtige ruimtes zoals badkamer, zwembad of op het terras.

Essentia-G : het eerste multiroom toestel met EnergyStar certificaat

De Essentia-G verbruikt minder dan 1 Watt in standby mode. Dat is slechts 10% van de gewone Essentia. Het behaalt hiermee als eerste toestel in het multiroomsegment het EnergyStar certificaat. Met dit lage verbruik doet Essentia-G zelfs beter dan de EnergyStar norm.

(EnergyStar is een Amerikaanse overheidsdienst die een waarmerk voor energiezuinige toestellen toekent.)

Essentia-G systeemkenmerken
* Multiroom-systeem voor 6 bronnen naar 6 zones, uitbreidbaar tot 12 zones.
* Perfect vlak en krasvrij OLED paneel
* 40 Watt per zone.
* Klasse D versterkers zorgen voor een efficiënte output met lage warmteontwikkeling.
* Slimline : neemt slechts één rackunit in beslag.
* Controlepanelen spatwaterbestendig
* Lichtgewicht : dank zij de volumetrische efficiëntie van de voeding weegt de centrale Essentia-G versterker slechts 3.5 kg.
* Communiceert via het NuVonet protocol met alle NuVo randapparatuur zoals de T2 Tuner, M3 Musicserver en NuVoDock for iPod.
* Alle aansluitingen van de OLED-controllers en luidsprekers komen in één hub samen : de Allport hub. De verbinding met de controller/versterker gebeurt via 2 kabels (Allport- en CAT5-kabel, standaard meegeleverd).
* Twee zones zijn voorzien van line outputs (vast en variabel) zodanig dat externe versterkers, bijkomende luidsprekers of volumeregelaars gebruikt kunnen worden.
* Bi-directionele en RS-232 interface laten controle door de meeste domoticasystemen toe.
* EnergyStar keurmerk voor extreem laag energieverbruik : slechts 1 W in standby (10 % van de Essentia)
* Consumentenprijs : 2990 ¤ incl. BTW

Audioprof stelt de nieuwe Essentia G voor op stand 3232 van de ECL beurs. ECL vindt plaats te Brussels Expo op 17 en 18 september.





Ingezonden persbericht