Officiële opening nieuwe vestiging G4S Cash Services


AMSTERDAM, 20080917 -- De nieuwe vestiging van G4S Cash Services in Amsterdam West is feestelijk geopend door Nick Buckles, Group CEO G4S en Pieter Verzendaal, Algemeen Directeur G4S Cash Services BV. De nieuwe vestiging van G4S Cash Services kan gezien worden als één van de best beveiligde gebouwen voor geld- en waardelogistiek. Het gebouw is door Mei Architecten ontworpen.

In de nieuwe vestiging vinden alle geld- en waardelogistieke activiteiten van G4S Cash Services in de regio Noord-West plaats. Voorheen werden deze activiteiten uitgevoerd op de vestiging in het Westelijke Havengebied in Amsterdam en in de Waarderpolder te Haarlem. Door het combineren van de diensten van deze twee vestigingen op één locatie wordt een slag gemaakt in efficiency en veiligheid.

Vanuit de gemeente Amsterdam is vastgesteld dat alle gebouwen op het nieuwe industrieterrein een organische uitstraling dienen te hebben. De opdracht die Mei Architecten kreeg, was het bewerkstelligen van een vooruitstrevende, zakelijke en organische uitstraling. De organische uitstraling is verbeeld door een reliëf in de betonnen gevel elementen. Dit patroon wordt gevormd door een vectogramm, gebaseerd op een foto van boomstammen in een bos, in reliëf in het beton en als print op het glas.

G4S Cash services is onderdeel van G4S. G4S opereert wereldwijd in ruim 100 landen met circa 360.000 mensen. De activiteiten van G4S Cash Services in Nederland omvatten een keten van complexe processen met betrekking tot geld- en waardetransport, verwerking van geld- en waardepapieren, het servicen van geld- en kaartverkoopautomaten en de opslag en distributie van waardevolle artikelen. Als marktleider in Nederland beschikt G4S Cash Services over een ultramoderne en op de hoogste standaard beveiligde en landelijk dekkende infrastructuur, waarmee ze binnen Europa een unieke positie inneemt.