BBS Group optimaliseert netwerkpijplijn met Ipanema


Groothandelaar in afvoerbuizen beheert het verkeer over het WAN om een dure netwerkupgrade te vermijden

AMSTERDAM, 20080917 -- Achtergrond De BSS Group plc is een gespecialiseerde groothandelaar in industriële en mechanische benodigdheden, die werkzaam is in zowel de detailhandel als de groothandel. De netwerkinfrastructuur van de onderneming, met ruim 400 locaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, is gecentraliseerd en wordt gehost vanuit een datacenter in Leicester. Ongeveer 5000 werknemers maken gebruik van het netwerk.

De uitdaging
"We hebben besloten om onze hoofdapplicatie te upgraden vanuit een legacy, op Telnet gebaseerde oplossing met eenvoudige monochrome terminals naar de Kerridge K8-applicatie, die een grafische interface heeft waarvoor een grotere bandbreedte is vereist," zegt James Weller, Technical Services Manager, BSS Group. "We hebben een MPLS-netwerk, waarbij de meeste locaties zijn aangesloten via standaard ADSL en ik was me er zeer van bewust dat er voor het nieuwe systeem snelle responstijden vereist zijn. Dit zou niet alleen komen door de geüpgrade applicatie, maar ook door het veranderen naar een pc-opstelling die extra e-mail- en internetgebruik tot gevolg zou hebben.
Dit betekende dat we ons netwerk zouden moeten upgraden of een manier zouden moeten vinden om ons bestaande netwerk te beheren, zodat we het functioneren van onze kritieke applicaties kunnen garanderen. Het upgraden van het netwerk is natuurlijk enorm duur, dus zocht ik naar een beheeroplossing waarmee we het bestaande netwerk konden optimaliseren, waardoor we een hogere rentabiliteit van de investering hebben."

De oplossing
De BSS Group benaderde netwerkconsultants, The Logic Group, die Ipanema's oplossing aanbevolen als methode om een netwerkupgrade te vermijden.

"We hadden al een oplossing die zorgde voor zichtbaarheid van het netwerk, maar deze oplossing leverde geen werkelijke waarde vanuit de informatie. In tegenstelling daarmee bewaakt het Ipanema-systeem de activiteit op het netwerk en geeft de manier aan waarop het wordt gebruikt door informatie te verzamelen over het soort verkeer dat over het WAN gaat, waar het vandaan komt en op welke tijden. Aan het verkeer worden belangrijkheidsniveaus toegewezen, zodat het systeem dynamisch kan reageren op veranderingen en eisen in de omgeving, en verkeer in realtime prioriteit kan geven, zodat we onze eindgebruikers de prestaties kunnen garanderen die ze nodig hebben van hun belangrijkste applicaties.

"Het leek ons dat Ipanema de perfecte oplossing had: niet alleen reageert het systeem in realtime, zodat we achterover kunnen leunen en kijken hoe het werkt, maar we hoeven alleen een apparaat op elke koppeling in de MPLS-WAN-cloud in het datacenter te zetten. We hoeven niets te wijzigen op de 400 locaties. We waren ons ervan bewust dat er voor veel van de oplossingen op de markt kastjes moeten worden geplaatst op alle locaties en dit zou meer hebben gekost. En dan hebben we het nog niet eens over de extra installatievereisten."


De resultaten
"De samenwerking met Ipanema en het laten installeren en werkend krijgen van het systeem was verrassend probleemloos en het systeem functioneerde precies zoals we wilden. We begonnen met het implementeren in rapportagemodus, waardoor we een idee kregen van wat er op het netwerk gebeurde. Zodra er voldoende informatie was verzameld en we vertrouwen hadden in de feedback konden we regels met betrekking tot belangrijkheid af gaan leiden en het systeem volledig instellen voor het beheer van ons verkeer. De hele implementatie werd in ongeveer twee weken voltooid."

Het primaire ADSL-netwerk en de secundaire ISDN-lijn voor back-up van de BSS Group worden beide beheerd door het Ipanema-systeem. Dus als we een ADSL-verbinding verliezen en er wordt via ISDN ingebeld, dan blijven de Ipanema-apparaten bedrijfskritiek verkeer voorrang geven, wat vooral cruciaal is bij de afname van bandbreedte.
"Het Ipanema-systeem werkt nu over het hele netwerk. Uiteindelijk werkt het precies zoals we wilden: het systeem beheert ons netwerkverkeer op basis van belangrijkheid en vraag, zodat we weten dat wanneer we onze belangrijkste applicaties upgraden, deze zullen werken zonder extra kosten.

Het systeem blijkt ook bijkomende voordelen te hebben; bijvoorbeeld bij het bewaken van het netwerk kun je het systeem zo instellen dat er duidelijke rapporten en grafieken worden gegenereerd. Dit helpt bij de capaciteitsplanning en het levert ook een hulpmiddel dat we kunnen gebruiken als we moeten aantonen dat het netwerk overeenkomstig SLA's presteert," zegt James Weller.

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Autonomic Networking Systemvan Ipanema, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote wide area networks (WAN) van bedrijven stelt bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan, onder het motto Beyond the Network TM. Met het Autonomic Networking Systemvan Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd, die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO): intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ingezonden persbericht