Aberdeen raport bevestigt strategische marktbenadering van Ipanema


Nieuw onderzoek van Aberdeen over het optimaliseren van applicatielevering over het WAN bevestigt de strategische marktbenadering van Ipanema

AMSTERDAM, 20080917 -- Ipanema Technologies, een marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen voor wide area networks, heeft vandaag aangekondigd dat een nieuw benchmarkrapport van Aberdeen Group, een Harte-Hanks-bedrijf (NYSE: HHS), getiteld "Optimizing Application Delivery over the WAN" (Applicatielevering over het WAN optimaliseren) de strategische marktbenadering van Ipanema bevestigt.

In het rapport staat dat organisaties meer investeren in WAN-optimalisatieoplossingen dan in IT in het algemeen. Bovendien zijn de best presterende organisaties, als ze de applicatielevering over het WAN willen optimaliseren, meer geneigd om te investeren in technologieoplossingen dan in het uitvoeren van bandbreedte-upgrades.

Uit het rapport bleek ook dat de best presterende organisaties jaarlijks per gebruiker meer uitgeven aan hardware, software en services voor applicatielevering en WAN-optimalisatieoplossingen dan andere groepen. Als gevolg van deze benadering hebben de best presterende organisaties de applicatieresponstijden meer dan 12 keer verbeterd, tegenover een gemiddelde van 13% bij achterblijvende organisaties.
Verdere resultaten uit het rapport:
* De voornaamste twee doelen bij het selecteren van oplossingen voor WAN-optimalisatie en applicatielevering zijn het verbeteren van de zichtbaarheid van de kwaliteit van de eindgebruikerservaring (92% van de respondenten) en het vaststellen van de grondoorzaak van prestatieproblemen (67% van de respondenten).
* Het bereiken van volledige zichtbaarheid van de kwaliteit van de eindgebruikerservaring en de mogelijkheid problemen met de applicatieprestaties vast te stellen, te analyseren en op te lossen zijn de voornaamste kenmerken van technologieoplossingen die de best presterende organisaties in ogenschouw nemen wanneer ze de juiste benadering voor hun WAN-optimalisatiebehoefte selecteren.
* De best presterende organisaties zijn 56% meer geneigd om WAN-optimalisatie als een beheerde service te gebruiken.


Ipanema gaat in op de behoefte van ondernemingen om de steeds toenemende complexiteit van hun netwerkapplicaties te beheren door middel van de intelligente architectuur. Het Autonomic Networking System van Ipanema is een geïntegreerde applicatieverkeersbeheeroplossing, die drie nauw geïntegreerde hoofdfunctiesets levert: Intelligent Visibility, Intelligent Optimization en Intelligent Acceleration. Het Ipanema-systeem vormt een beheerde service-kader dat de basis vormt voor implementeringen op grote schaal en aanvullende services met een hoge waarde. Het systeem is gebaseerd op verdeelde berekeningsprincipes voor snelheid. Door het op doelen gebaseerde beheer kan het systeem wereldwijd worden toegepast. Het systeem is zeer veerkrachtig en kan tot de grootste netwerken worden opgeschaald.

"Uit het onderzoek blijkt dat de markt zich duidelijk naar een model voor beheerde service beweegt, waarbij de best presterende bedrijven volledige zichtbaarheid kunnen krijgen van de kwaliteit van de eindgebruikerservaring en eenvoudig problemen met de prestaties van hun applicaties kunnen vaststellen, analyseren en oplossen," zegt Bojan Simic, marktanalist bij Aberdeen. "Uit ons onderzoek blijkt dat Ipanema Systems aan de behoeften van de onderzochte best presterende organisaties kan voldoen met het Autonomic Networking System."

"Ondernemingen waarvoor de onderzoeksresultaten van Aberdeen gelden, hebben met Ipanema Technologies een duidelijke oplossing," zegt Béatrice Durand, Marketing Director bij Ipanema Technologies. "Ons Autonomic Networking System levert de welvoorziene functieset van intelligente zichtbaarheid, optimalisatie en versnelling dat in het Aberdeen-rapport wordt aanbevolen als essentiële elementen van een optimaal WAN-optimalisatiesysteem. Bij onze benadering kunnen strategische bedrijfsdoelen nauw worden geïntegreerd in een systeem voor WAN-optimalisatie en applicatielevering voor alle klassen stem-, video- en gegevensverkeer.

Zie voor een exemplaar van het Aberdeen-rapport:
www.aberdeen.com/link/sponsor.asp?spid=30411367&cid=5150

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Autonomic Networking Systemvan Ipanema, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote wide area networks (WAN) van bedrijven stelt bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan, onder het motto Beyond the Network TM. Met het Autonomic Networking System van Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd, die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO): intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ingezonden persbericht