Gemeente Den Haag

Olympiade in Loosduinen

In stadsdeel Loosduinen vindt op woensdag 17 september de afsluiting van de Olympiade voor de bewoners uit vijf zorgcentra van Saffier plaats.
Vanaf 10 september zijn de Olympische Spelen een week lang in de Haagse verzorgingshuizen te beleven. Leerlingen van scholengemeenschap Westhage adopteren een zorgcentrum van Saffier en vormen zo vijf sportploegen jong-oud. De sporten die aan bod komen tijdens de olympiade zijn gymnastiek, atletiek, oud-Hollandse spelen, teamsporten en denksporten.

Een week lang staan de zorgcentra in het teken van sport en bewegen met als motto deelnemen is belangrijker dan winnen. De leerlingen van de scholengemeenschap Westhage sporten samen met de bewoners in competitie. De nadruk ligt op de samenwerking tussen jong en oud. Op woensdagmiddag 10 september wordt het Olympisch Saffier vuur ontstoken op het sportcomplex van voetbalvereniging DUNO.

Doe mee!
De gemeente nodigt Hagenaars en instellingen uit om in de Week van de Haagse Ontmoeting mee te doen. Met bijvoorbeeld een subsidie van het Fonds Burgerschap kunnen Haagse burgers en instellingen burgerschapsactiviteiten organiseren.

De gemeente Den Haag wil dat Hagenaars zich betrokken voelen bij de stad. Dat zij verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving. Dat is burgerschap. De term burgerschap houdt gelijkwaardigheid in. En dat geeft ook een beter beeld, want we zijn immers allemaal burgers. We hebben een mening die we willen uiten. We willen allemaal een stad waarin het goed wonen, werken en leven is. Daarom is burgerschap een opdracht aan iedereen.

Programma:
Locatie: voetbalvereniging DUNO, Mgr. Nolenslaan 9 Wanneer: 13.30 - 17.00 uur

13.30 uur: opening
17.00 uur: prijsuitreiking aan het winnende team door wethouder Frits Huffnagel

In de wijken zijn er nog vele ontmoetings- en debatbijeenkomsten. Het laatste nieuws over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl

over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl