Gemeente Assen


Gratis budgetcursus voor inwoners van de gemeente Assen

Assen, 13 augustus 2008

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) start op 17 september met een nieuwe ronde van de gratis budgetcursus 'Weet wat u besteedt'. In vijf bijeenkomsten leert u overzicht te krijgen en te houden over uw inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in de voorzieningen en regelingen waarvan u gebruik kunt maken.

Er zijn nogal wat mensen die moeite hebben om met geld om te gaan. Vooral vandaag de dag komt er veel bij kijken. Als u dit herkent, biedt de cursus 'Weet wat u besteedt' uitkomst. Tijdens de cursus komen diverse vragen aan bod. Welke voorzieningen kan ik aanspreken? Waar kan ik eventueel op bezuinigen? Hoe ga ik het beste om met instanties? De gemeente Assen vindt het belangrijk om niet alleen bij te springen als mensen in de schulden zitten, maar wil juist geldproblemen voorkómen. Vandaar ook dat de gemeente de GKB gevraagd heeft deze cursus te organiseren.

Data en plaats
De budgetcursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst na ongeveer 2 maanden. De bijeenkomsten zijn van 19.30 - 21.30 uur. De cursus start op woensdag 17 september 2008 en vindt plaats in buurthuis 'De Steiger', Beek 1a te Assen.

Aanmelden
De cursus is gratis. U kunt zich voor deze cursus aanmelden door contact op te nemen met de afdeling Preventie van de GKB Drenthe via de e-mail: preventie@gkb-drenthe.nl of telefoon 366099. U kunt zich ook aanmelden via de bon in Berichten van de Brink 13 augustus 2008.