Politie Zaanstreek-waterland

'Kruip in de huid van een rechercheur en los een moord op!'

Politie van start met misdaadspel

Zaandijk, vrijdag 12 september 2008
De politie organiseert een spel waar iedereen de komende maand aan mee kan doen. Het spel draait om een gefingeerde moordzaak, die mensen kunnen helpen oplossen. De ontknoping volgt op de Landelijke Politiedag op zaterdag 11 oktober waarbij in de plaats Purmerend, op politiebureau Waterlandlaan 252, de 'plaats delict' is ingericht. Daar zijn ook echte forensisch rechercheurs aanwezig die de finale vragen kunnen beantwoorden.

Het Misdaadspel is een initiatief van korps Noord-Holland Noord. De korpsen Zaanstreek-Waterland, Amsterdam-Amstelland en Gooi- en Vechtstreek haken aan. Bezoekers van de Landelijke Politiedag in deze politieregio's kunnen terecht in Purmerend, Amsterdam, Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Weesp.

Prijzen
Met het spel zijn bijzondere prijzen te winnen. In de regio Zaanstreek-Waterland zijn dit bijvoorbeeld een dagje meefietsen met de bikers, meerijden met de rijopleiding, het bijwonen van een ME-training of een rondleiding op de meldkamer. Ga de uitdaging aan. Kruip in de huid van een rechercheur en los de moord op!

De moordzaak
Het spel draait om de gefingeerde moord op de platenbaas Herman Brodstein. Zijn bloedmooie secretaresse treft hem dood aan in zijn kantoor. Hij is vermoord door twee schoten uit een pistool. Er komen vier verdachten in beeld. Wie heeft deze laffe daad op zijn of haar geweten? Het spannende moordscript is geschreven door Patricia van Mierlo (1954). Zij is scenarioschrijfster en heeft onlangs haar debuutthriller 'De namen van Maria' geschreven.

Meedoen
Kijk om mee te doen aanstaande woensdag 17 september naar Ter Plaatse op TV Noord-Holland. De uitzending begint om 17.20 uur en wordt vanaf 18.30 uur ieder uur herhaald tot de volgende dag. Daar worden de beelden getoond van de crimescene en worden allerlei aanwijzingen gegeven. De informatie is vanaf 18 september ook te lezen in het Noord-Hollands Dagblad en te volgen via onze website: http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/ Speur naar sporen, luister naar verklaringen van getuigen en probeer verbanden te leggen. Los deze zaak op en maak kans op één van de vele prijzen!


---- --