Ingezonden persbericht


OhKE managing communications, Valkenswaard
In opdracht van NovaTouch

P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 12 september 2008

NovaTouch Contactscherm: het contact dat je ráákt!

Even videobellen met het NovaTouch Contactscherm: één enkele aanraking van het scherm volstaat.

Op 17 september aanstaande wordt op de 50PlusBeurs 2008 in de Jaarbeurs Utrecht het NovaTouch Contactscherm geïntroduceerd. Dit product maakt het mogelijk om simpel en spontaan te genieten van contact met familie en vrienden. Of het nu gaat om e-mailen, videobellen, muziek afspelen, agendabeheer, foto's bekijken en spelletjes doen: een enkele aanraking van het NovaTouch Contactscherm volstaat. Muis, toetsenbord en computerkennis zijn overbodig.

Voor wie en waarom?
Met deze sympathieke touchscreen-computer spreekt ontwikkelaar NovaTouch 50-plussers aan. Zij zijn niet uit op ingewikkelde computertoepassingen, maar willen juist genieten van een spontaan contact met hun (klein-)kinderen en vrienden. Bovendien vinden zij - en ieder ander - het prettig om hun muziek, foto's en agenda eenvoudig onder handbereik te hebben.

De functies
Via een uiterst intuïtieve interface stuurt de gebruiker via het touchscreen een computer aan. Door de gebruiker centraal te stellen in het ontwerpproces, ontstaat er een natuurlijke en vriendelijke interactie met het systeem.

Het videobellen wordt geactiveerd door de foto aan te tikken van degene met wie je contact wilt. Emails kunnen beantwoord worden door een boodschap in te spreken in plaats van in te typen. Foto- en video-albums worden opgeslagen en bekeken door middel van een eenvoudige bediening. In een handomdraai is er een diavoorstelling samengesteld. Muziek: op een eenvoudige wijze is een hele CD-verzameling in het systeem te zetten, waarna men er - tikkend op het scherm - doorheen kan bladeren om er een album naar keuze uit te pikken om te beluisteren. Agenda: ook is er een handige en overzichtelijke agendafunctie aanwezig.

De techniek
Om videocontact te maken hebben gebruikers een breedband-internetverbinding nodig en natuurlijk een Novatouch Contactscherm. Voor de 'hardware' aan de 'andere kant' volstaat een pc met webcam waarop de gratis Skype-telefoniesoftware draait.

De organisatie
In 2007 startte Peter Marijnissen de ontwikkeling van het NovaTouch Contactscherm. Met zijn achtergrond in software ergonomie heeft hij de doelgroep actief betrokken bij de ontwikkeling. Zo is de functionaliteit afgestemd op wat 50-plussers willen gebruiken en de manier waarop ze dat willen. Evenals de dienstverlening en de startklare oplevering van de computer. Dat alles leidde tot deze introductie. Maar daar blijft het niet bij. Onderzoek en ontwikkeling blijven doorgaan en zullen leiden tot nog meer verfijning en meer mogelijkheden voor de gebruikers.

/////////einde persbericht///////////