Ingezonden persbericht


Op woensdag 17 september 2008 presenteert burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam het boek 'Vlinderlijke eenvoud, Vlinderlijke kracht'. In deze uitgave wordt het succesvolle concept van de Dag van de Dialoog uitgelegd en gevierd. Het boek is tot stand gekomen door bijdragen van bekende Nederlanders en deelnemers aan de meer dan 20 dialoogdagen die Nederland inmiddels rijk is. In het voorwoord schrijft staatssecretaris Ahmed Aboutaleb dat de Dag van de Dialoog 'voorgedragen zou mogen worden voor de Vredesprijs'.

Nationaal Advies Comité
Tevens worden die dag de gezaghebbende en prominente leden van het Nationaal Advies Comité Dag van de Dialoog onthuld. Dit comité helpt de nationale coördinatie van de Dag van de Dialoog om het concept te verspreiden.

De nationale coördinatie wordt gevormd door Art.1, de landelijke vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie, en Nieuwe Maan, adviseurs maatschappelijke vernieuwing. De presentatie van zowel het boek als het comité vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam. Pers is daarbij van harte welkom. Journalisten kunnen zich aanmelden via info@nederlandindialoog.nl.

Dag van de Dialoog
Op een Dag van de Dialoog wisselen stadsgenoten in gevarieerde groepen ervaringen, gedachten en gevoelens met elkaar uit aan de hand van een centraal thema. Doel hiervan is het bevorderen van meer begrip voor elkaar. De eerste editie vond plaats in Rotterdam in 2002 op initiatief van verschillende maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties. Reden was de vervreemding tussen bevolkingsgroepen naar aanleiding van onder meer '11 september'. Inmiddels wordt het concept in heel Nederland toegepast. En ook Europa wordt veroverd. In Berlijn en Brussel werden al dialoogdagen gehouden en ook in Finland en Zweden worden stappen genomen om het concept toe te passen.

Programma presentatie boek en adviescomité
13.00 - Inloop
13.30 - Welkomswoord van René Kronenberg, voorzitter van de Stichting In Dialoog in Rotterdam 14.00 - Presentatie en aanbieding van het boek 'Vlinderlijke eenvoud, Vlinderlijke kracht' door burgemeester Opstelten en presentatie van het Nationaal Advies Comité Dag van de Dialoog

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Olga Plokhooij van Nieuwe Maan, plokhooij@nieuwemaan.nl, tel. 020 - 670 77 00. Vanaf woensdag a.s. is het boek 'Vlinderlijke eenvoud, Vlinderlijke kracht' in te zien op www.nederlandindialoog.nl en verkrijgbaar in de shop van Art.1 (www.art1.nl/shop).