Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 september 2008

OPROEP PVDA AAN WERKGEVERS: MEER MENSEN MET EEN BEPERKING AAN DE SLAG

Mariëtte Hamer, fractievoorzitter voor de PvdA in de Tweede Kamer, roept werkgevers op meer gehandicapten, ouderen en allochtonen in dienst te nemen. Volgens haar is dit zonder extra geld en regels heel gemakkelijk uit te voeren. ,,Het levert de bedrijven veel voordelen op. Onderzoek van de PvdA toont aan dat bedrijven erg tevreden zijn over deze groep werknemers'', aldus Hamer.

Uit interviews van de PvdA met 22 bedrijven blijkt dat mensen die moeilijk aan een baan komen vanwege leeftijd, afkomst of eerlijke kansen op werk met beide handen aangrijpen. De bedrijven worden er zelf beter van, omdat zij gemotiveerd personeel in dienst krijgen.

Mariëtte Hamer: ,,Betaalde arbeid vormt de primaire bron van zelfstandig inkomen. Het is voor veel mensen de basis voor (zelf)respect. Met hun werk leveren veel mensen ook een bijdrage aan de samenleving. De PvdA vindt het daarom belangrijk dat iedereen een eerlijke kans heeft op een baan. Dat geldt voor mensen met een beperking, voor herintreders, voor allochtonen, voor laagopgeleiden, voor ouderen, voor iedereen.''

Het onderzoek werd uitgevoerd door fractiemedewerker Johannes Drees. Hij is de achterkleinzoon van de PvdA-premier Willem Drees.



Partij van de Arbeid