Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 17 september 2008

KUNSTBENDE AAN DE MACHT!

Creatieve jongeren tussen 13 en 19 jaar kunnen hun borst weer nat maken! De inschrijvingen voor Kunstbende 2009 - dé wedstrijd voor jong creatief talent - zijn namelijk weer van start gegaan. Het is alweer de 19e keer dat de wedstrijd georganiseerd wordt. Dit jaar kunnen jongeren in acht verschillende categorieën laten zien wat volgens hen kunst is. Het thema van 2009 is 'Macht'... Wie zal aan het einde van de strijd met de 'Kunstbende Scepter' zwaaien?

De acht categorieën voor 2009 zijn: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Fashion en DJ werden in 2008 succesvol geïntroduceerd, dus zijn ook dit jaar onderdeel van de wedstrijd. Partners Cosmogirl en ID&T zijn weer van de partij om deze categorieën te ondersteunen. Kunstbende heeft voor iedere categorie passende partners gezocht om de winnaars te helpen in het natraject. De twee categorieën Film en Theater zijn breder getrokken en heten in 2009 dan ook Film & Animatie en Theater & Performance. De categorie Alles Mag is hierdoor komen te vervallen.

De campagne voor Kunstbende 2009 is machtig! In de campagne maakt Kunstbende wederom gebruik van haar eigen deelnemers. Deelnemer Sha Sha (Fashion) heeft letterlijk de touwtjes in handen. Marcelo (Dans) en Drummer Lars (Alles Mag) zijn haar marionetten!

De regionale voorrondes vinden plaats van maart tot en met juni 2009. De winnaars van de voorrondes gaan eind juni de machtsstrijd met elkaar aan tijdens de landelijke finale. De winnaars winnen dit jaar dé 'Kunstbende Scepter', stimuleringsprijzen en deelname aan de Best of Kunstbende Tour.


Deelname aan Kunstbende is gratis. Alles kan en mag, als het maar geïnspireerd is op het thema 'Macht'. Jongeren kunnen zich zelfs voor meerdere categorieën tegelijk inschrijven! Inschrijven kan op www.kunstbende.nl.