Ingezonden persbericht


Rotterdam, 16 september 2008

De Groene Groep start herontwikkeling Mensacomplex Nijmegen

Donderdag 11 september heeft De Groene Groep het startsein gegeven voor de herontwikkeling van het Mensa complex in Nijmegen. In het bijzijn van alle nieuwe bewoners van de appartementen en stadsvilla's die op het terrein zullen verrijzen, verrichtte Mario Been, hoofdtrainer van de Nijmeegse eredivisieclub N.E.C. samen met Martien de Groene, algemeen directeur van De Groene Groep, de officiële handeling door het slopen van het eerste muurtje.

Mario Been en Martien de Groene ontdekten diverse parallellen tussen een voetbalwedstrijd en het ontwikkelen van een project. Been: "In de aanloop naar een wedstrijd zet je de bakens uit voor hetgeen je wilt bereiken. Je bepaalt de tactiek met je spelers. De voorbereidingstijd voor een vastgoedproject is natuurlijk veel langer, maar ook daar bepaal je wat je uiteindelijk gaat maken. Vervolgens heb je vlak voor de wedstrijd een check van de laatste kleine details en daarna loopt het. Volgens mij is dat bij projectontwikkeling ook het geval."

De Groene Groep heeft voor het Mensacomplex aan de Professor van Weliestraat in Nijmegen, na zeven jaar onderhandelen met de gemeente en procedures, definitieve afspraken gemaakt zodat kan worden gestart met de realisatie/herontwikkeling van het terrein tot een buurtwinkelcentrum - bestaande uit een supermarkt (1.600 m²) en overige dagwinkels (1.000 m²) - 12 stadsvilla's, 22 appartementen, een parkeerkelder en 1.400 m² kantoorruimte. Volgens de planning zal het complex, gelegen ten zuiden van het stadscentrum, eind 2009 worden opgeleverd.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (