Gemeente Dordrecht

Inschrijfdag peuterspeelzalen Dordrecht succes

De eerste Open Inschrijfdag voor de peuterspeelzalen in Dordrecht is een groot succes geworden. De peuterwerkorganisaties zijn zo enthousiast over het resultaat, dat zij komend jaar weer zo'n dag gaan organiseren.

Met honderden bellen bliezen peuters dinsdagochtend 16 september de peuterspeelzalen in Dordrecht open. De meer dan 50 peuterspeelzalen in de stad waren speciaal geopend voor ouders en verzorgers. Zij konden een kijkje nemen in de speelzaal en hun peuter gratis inschrijven. Veel ouders hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Wethouder van onderwijs Dion van Steensel gaf 's ochtends vroeg bij de Wantijschool op de Staart het officiële startschot voor de inschrijfdag. Tegelijk opende hij op deze locatie speelzaal 'de Berenboot' een nieuwe peuterspeelzaal van de SPD en een buitenschoolse opvanglocatie van de COKD.

Van Steensel: ,,Eén locatie met zowel peuterspeelzaal, basisschool en kinderopvang onder één dak: dat is wat wij met de partners op meer plaatsen gaan realiseren. Deze locaties scheppen de mogelijkheid van één doorgaande lijn 0-12 jaar. En dat zien wij graag.''

Datum 17 september 2008
Redactie Mark Benjamin
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 64 35
Informatie Monique de Bos
MO- Regie en Beleid
T (078) 639 64 38




Gemeente Dordrecht