Gemeente Sittard-Geleen


118_2008

PERSBERICHT

Raad van State stelt gemeente Sittard-Geleen in gelijk

Sittard-Geleen, 17 september 2008 - Het college van B&W van Sittard-Geleen is veerheugd met de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de Rijkswegboulevard. De Raad van State oordeelde vandaag dat een eerdere uitspraak in deze kwestie door de rechtbank in Maastricht gehandhaafd kan blijven.

Concreet betekent dit dat het door de gemeente ingestelde parkeerverbod op de middengeleiders van de Rijkswegboulevard in Geleen toegestaan is, evenals de aanwijzing van deze middengeleider als laad- en losplaats. ,,Met deze uitspraak is een einde gekomen aan een langdurig juridisch proces omtrent het wel of niet terecht aanleggen en gebruik van de middengeleider', zegt Ingrid Widdershoven, die als projectwethouder verantwoordelijk is voor de aanleg van Rijkswegboulevard.

Net als de rechtbank in Maastricht is de Raad van State van mening dat de gemeente Sittard-Geleen de richtlijnen en adviezen van het CROW (Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de grond-, water- en Wegenbouw) en het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg) juist heeft toegepast bij de aanleg van de Rijkswegboulevard.




Gemeente Sittard-Geleen