Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - politie zoekt getuigen overval               |
De politie zoekt getuigen van een overval die woensdagmiddag 17 september bij een kapperszaak in winkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk heeft plaats gevonden. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de overvaller zich al langere tijd in de omgeving van de winkels had opgehouden. Getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

De overval werd even voor 17.00 uur gepleegd. In de kapperszaak waren nog enkele personeelsleden en klanten aanwezig. De overvaller, die niet vermomd was, bedreigde met een steekvoorwerp het personeel en eiste geld. Hij is er vervolgens met een onbekend geldbedrag op de fiets vandoor gegaan. Hij vluchtte in de richting van de Deventerweg.

Nadat de politie was gealarmeerd, is een uitgebreid onderzoek ingesteld en zijn de aanwezigen in de kapsalon opgevangen en is een verklaring van hen opgenomen. Voor verdere opvang wordt het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Uit een eerste politieonderzoek is gebleken dat de man zich ongeveer een half uur voor de overval heeft opgehouden in de omgeving van de kapperszaak en de bloemenzaak. Kennelijk observeerde hij beide winkels.

Mensen die informatie over de overval hebben of directe getuigen wordt verzocht met de politie te bellen. Het nummer is 0900 - 8844 en ook kan Meld Misdaad Anoniem worden gebeld via 0800 - 7000.

Einde bericht
-----------------------
(

(

---- --