Ingezonden persbericht

Internet erfenisdossier optimaal beveiligd

McAfee SECURE logo en EVSSL certificering staan garant voor privacy

Amsterdam, 17 september 2008 - De website mijnerfenisgoedgeregeld.nl is vanaf vandaag maximaal beveiligd tegen inbraak en meekijken door derden. Het online erfenisdossier is beveiligd met het zogenoemde Extended Validation SSL certificaat. Deze certificering garandeert dat alle informatie tussen de computer thuis en de server van Zeker-Weten versleuteld wordt. Dit is herkenbaar aan het gele slotje in de adresbalk en de toevoeging van een 's' aan de http in het adres, zoals bij internetbankieren.

Mensen die Windows Vista of Windows XP gebruiken in combinatie met Internet Explorer 7 of Apple met Fire Fox, hebben nog een extra voordeel. In dit geval kleurt de adresbalk groen en toont de naam van de eigenaar van de website. Bezoekers weten dan zeker dat de website echt is en niet gekopieerd. De site draagt al langer het McAfee SECURE logo. Dagelijks wordt de site getest en alleen als 99,9% van de hackeraanvallen wordt afgeslagen mag dit logo getoond worden. Dit is het bewijs dat de site voldoet aan de strengste beveiligingseisen.

Mijnerfenisgoedgeregeld.nl is een erfenisdossier op internet voor particulieren. Daarin kan iedereen zijn bezittingen inventariseren en aangeven wat nagelaten wordt aan wie en eventueel waarom. Het geeft nabestaanden duidelijkheid. Het aanmaken van het dossier kan ook het gesprek met de kinderen stimuleren over wat er moet gebeuren in geval van overlijden. Het voorkomt dat nabestaanden moeten raden hoe de overledene zijn of haar erfgoed verdeeld zou willen hebben.

Vanuit het internetdossier kunnen deelnemers ook direct online contact opnemen met notarissen en andere dienstverleners. Gebruikers kunnen verder lijsten aanleggen van belangrijke gegevens zoals bankrekeningen, verzekeringen, abonnementen en contracten. Dit maakt van nabestaanden geen spoorzoekers, waarvoor zij dankbaar zullen zijn.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht