FNV

25-8-2008 Iftar: samen werken, samen eten op 18 september

Op de avond van 18 september a.s. organiseren Schiphol Group, FNV Bondgenoten en de FNV Vakcentrale de jaarlijkse Iftar-feestmaaltijd. Al het schoonmaak- en ander personeel van Schiphol, ongeacht levensbeschouwelijke of religieuze overtuiging, is welkom bij deze gratis maaltijd.

Iftar is de maaltijd die tijdens de vastenmaand Ramadan door moslims direct na zonsondergang wordt genuttigd. Deze gezamenlijke maaltijd met familie en vrienden wordt de laatste jaren door verschillende organisaties en zelfs ook bedrijven gebruikt om moslims en niet-moslims bij elkaar te brengen.

Werknemers op Schiphol komen van over de hele wereld. Ze vieren deze maaltijd om te laten zien dat ze samen leven en samen werken. De FNV werkt hier van harte aan mee. In een samenleving waarin we dicht op elkaar leven met verschillende bevolkingsgroepen, is het belangrijk om interesse in elkaar te tonen. En met elkaar in gesprek te gaan. Schiphol is met zijn internationale karakter een mooie plek voor de feestelijke Iftar-maaltijd.

Diverse speciale gasten nemen deel aan de Iftar-maaltijd op 18 september: FNV-voorzitter Agnes Jongerius, FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aboutaleb en de Meiden van Halal (bekend van TV).

Wil je mee eten, in gesprek raken met je collega's en bijzondere gasten ontmoeten? Meld je dan uiterlijk op 15 september aan bij Janita Dekker via J.Dekker@bg.fnv.nl. Vermeld in je e-mail je naam en woonplaats. Voor een telefonische aanmelding of meer informatie, kun je contact opnemen met Mimoun Loukili: 06 51406105 en Mario Hupsel: 06 51101302. De maaltijd begint om 19.15 uur en duurt tot 22.00 uur, locatie: personeelskantine Schiphol, Evert van de Beekstraat 102, Schiphol.