RTL Group

Stylist Daisy Dee toont laatste trends in nieuw modeprogramma 'Fashion Trix' bij RTL 8

Wat zijn de laatste modetrends? Wat zijn de beauty- en modegeheimen van de sterren? En hoe vertaal je de catwalktrends naar een unieke outfit voor jezelf? In het nieuwe Nederlandse RTL 8-modeprogramma Fashion Trix worden deze vragen beantwoord door stylist Daisy Dee. Jarenlang heeft zij in de muziekindustrie gewerkt waaronder als zangeres van Technotronic en stylist van onder meer Lenny Kravitz en Destinys Child. Daarnaast heeft ze ook haar eigen kledinglijn gehad.

Aan de hand van een aantal vaste onderdelen krijgt de kijker door de ogen van Daisy een blik in de wereld van de mode-industrie en tips over hoe je de mode van nu kunt toepassen, zodat je er volgens de laatste trends uit ziet. Zo bezoekt Daisy Dee modeshows van internationale designers en interviewt zij ook de bewuste ontwerpers. Backstage vraagt ze diverse beroemdheden naar hun fashion trix en beautygeheimen en legt vervolgens uit hoe je deze mode kunt vertalen naar je eigen portemonnee. In het onderdeel Creëer je eigen stijl gaat Daisy Dee met twee modebewuste Nederlanders winkelen. Daisy Dee inspireert en adviseert, maar de deelnemers creëren zelf hun stijl. Vervolgens laten een kapper en make-up stylist zien hoe je de trends thuis eenvoudig kunt toepassen en wordt de dag afgerond met een fotoshoot. Tenslotte kiest Daisy Dee elke aflevering iemand uit die wordt omgetoverd tot diens idool. De man of vrouw wordt gevraagd waarom hij of zij deze beroemdheid bewondert en er wordt gekeken naar het verschil met zijn of haar eigen stijl. De stylisten gaan aan de slag; haar, make-up en kleding worden precies nagebootst met een verbluffend eindresultaat.

In de eerste aflevering staat de excentrieke modeontwerpster Vivienne Westwood en haar modeshow centraal. Daisy interviewt haar hierover. Verder worden twee Nederlandse meiden in het onderdeel Creër je eigen stijl geholpen om in de stijl van Vivienne Westwood draagbare kleding te vinden.

In de Magic Make Over wordt vervolgens iemand omgetoverd tot een ster die zij om bepaalde redenen bewonderen, in dit geval danseres en model Dita von Teese.

Uitzending: RTL 8, vanaf donderdag 18 september, wekelijks, tussen 22.00 en 22.30 uur.
Herhaling: RTL 5, vanaf zaterdag 20 september, wekelijks, tussen 17.00 en 17.30 uur.
Herhaling: RTL 8, vanaf zaterdag 20 september, wekelijks, tussen 00.25 en 00.55 uur.
Herhaling: RTL 5, vanaf maandag 22 september, wekelijks, tussen 23.50 en 00.20 uur.

Website: fashiontrix.nl

---

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl.