Gemeente Delfzijl

Ronde Tafel-gesprek: parkeerbeleid

9-9-2008 - Donderdag 18 september 2008 om 19.30 uur organiseert de gemeenteraad een Ronde Tafel-gesprek over het parkeerbeleid in de raadzaal van het gemeentehuis. U bent van harte uitgenodigd om mee te praten. Lees verder voor onder andere de spelregels en alle bijbehorende stukken.

Sinds het begin van dit jaar wordt er binnen de gemeente gesproken over het actualiseren van het parkeerbeleid in het centrum van Delfzijl. In juni 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders een voorstel aan de gemeenteraad gedaan om een keuze te maken uit 4 scenarios voor het een mogelijke aanpassing van het huidige parkeerbeleid in het centrum.

Deze scenarios zijn:

1. Handhaving van de huidige situatie

2. Blauwe zone in het gehele centrum

3. Betaald parkeren in het gehele centrum

4. Een mix van blauwe zone en betaald parkeren

Het presidium van de raad (fractievoorzitters) heeft daarop besloten het voorstel niet eerder te behandelen dan nadat de raad een eigen hoorzitting of wel een zogenaamde Ronde Tafel-gesprek heeft georganiseerd met direct belanghebbenden en de burgers van Delfzijl. Ook is besloten het parkeerbeleid rond de winkelcentra Jachtlaan en De Wending hierbij te betrekken. De direct belanghebbenden (bewonersorganisaties, handelsverenigingen, horecaorganisaties etc.) zijn schriftelijk uitgenodigd.

Het Ronde Tafel-gesprek wordt gehouden op donderdag 18 september 2008, 19.30 uur raadzaal gemeentehuis Delfzijl.

Tijdens het Ronde Tafel-gesprek krijgen de uitgenodigde (organisaties van) belanghebbenden gelegenheid om ten overstaan van een delegatie uit de raad hun visie te geven over het parkeerbeleid en eventuele vragen van de raadsleden te beantwoorden. Ook burgers op de publieke tribune worden in de gelegenheid gesteld hun mening te geven.

De spelregels kunt u ook opvragen bij de griffie. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad, tel. 0596-639310 of 639332 of per email: griffie@delfzijl.nl

De resultaten van het Ronde Tafel-gesprek zullen door de raad worden meegenomen naar een nog te organiseren opiniërende openbare bijeenkomst van de gemeenteraad. Daarna zal de raad een besluit nemen over het actualiseren over het parkeerbeleid. Wilt u meepraten over het parkeerbeleid in Delfzijl dan bent u van harte welkom op 18 september!

Download hieronder alle stukken:


* Agenda - spelregels Ronde tafelgesprek parkeerbeleid.pdf
* Verordening parkeerbelasting 2007.pdf

* Parkeren Centrum Delfzijl 2004.PDF

* Parkeerverordening Delfzijl.pdf

* Kadernota Parkeren Delfzijl 2005.PDF

* Geactualiseerde parkeernota Delfzijl (onderzoek).PDF
* Criteria en regels parkeervergunning.pdf
* Concept Raadsvoorstel 4 scenarios 26 juni 2008.pdf
* Besluit tot invoering belparkeren.pdf