Gemeente Ede

nummer 157 / Ede, 5 september 2008

Band of the Parachute Regiment speelt

Gemeente biedt vrijwilligers en inwoners gratis concert aan

Op donderdagavond 18 september om 20.00 uur treedt de Band of the Parachute Regiment op in het Open Luchttheater. Een groot concert, speciaal voor Ede. De gemeente stelt 1000 kaarten beschikbaar voor alle vrijwilligers in de gemeente als dank voor hun inzet. Daarnaast kunnen ook inwoners van Ede gratis naar dit concert. Vrijwilligers kunnen kaarten afhalen op maandagavond 15 september tussen 18.30 en 20.30 uur bij De Medewerker, Centrum voor Vrijwillige Inzet, Stationsweg 109 in Ede.
Vanaf donderdag 11 september liggen er ook kaarten bij de gemeente Ede aan de Bergstraat 4 en bij het Gemeentelijk Infocentrum in De Doelen aan de Achterdoelen.

Airborne Feelings is een festival in het kader van de Airborne. Van 17 t/m 20 september zijn er in Ede heel veel activiteiten die te maken hebben met de Airborne. Zo zijn er tentoonstellingen in Cultura, De Reehorst en in de Torenstraat, vindt de Taptoe op de vrijdagavond plaats en zijn er op zaterdag de Luchtlandingen. Op woensdagmiddag zijn de kinderen aan de beurt. Op de Markt worden tenten ingericht waar ze workshops kunnen volgen.

De Band of the Parachute Regiment is onderdeel van 4 Para. Deze Engelse militairen springen ieder jaar tijdens de herdenking van de Slag om Arnhem boven de Ginkelse Heide. Het is een zeer professionele band die alle genres kan spelen. Voor het Airborne Feelings concert op de donderdagavond in De Kuil stellen zij een speciaal programma samen. De band heeft een zeer druk programma met zowel optredens in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Genoemd kunnen worden de reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Quatar, Cyprus, de Falklands en dichter bij huis Noorwegen, Frankrijk en Nederland. De muzikanten kunnen zonodig in hun dubbelfunctie van geneeskundige verzorger bij artillerie eenheden worden ingezet.

Concert van de Band of the Parachute Regiment, Open Luchttheater De Kuil, Van Pabstlaan 2 in Ede.
aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Meer weten?
Kijk op: www.airbornefeelings.nl

---