Gemeente Bodegraven

Op Voeten en Fietsen naar school

In de Week van de Vooruitgang gaat Christelijke Basisschool "De Brug" in Nieuwerbrug meedoen aan de landelijke actie "Op Voeten en Fietsen naar school".
Het programma voor donderdag 18 september a.s.: 08.20 uur Alle schoolkinderen, ouders en verzorgers gaan in optocht onder begeleiding van politie en verkeersregelaars vanaf het parkeerterrein tussen Troefmarkt en Wierickehuis naar school langs de oversteekplaatsen die altijd door klaar-overs worden bewaakt. 08.45 uur Bij aankomst op het schoolplein volgt de officiële aftrap door wethouder mevr. Nel de Wilde (Onderwijs) en wethouder Gerrit-Wim van Veelen (Verkeer) van de gemeente Bodegraven. 09.00 uur Vervolgens zal Green Health Center uit Bodegraven een tweetal officiële dans-/fitnesslessen op een echt podium voor alle ouders, schoolkinderen en genodigden verzorgen. 10.15 uur In de pauzetijden gaan de leerlingen met stoepkrijt aangeven hoe het veiliger kan worden rondom school.
12.15 uur Alle kinderen en ouders krijgen als beloning en ter aanmoediging dit het hele schooljaar vol te houden een gezonde traktatie mee naar huis.

Door het anders (leren) omgaan met mobiliteit en het kritisch gebruik van de auto hopen we meer ouders en dus ook schoolkinderen lopend en fietsend naar school te krijgen. Zelfstandig naar school gaan en dus meer bewegen is gezonder voor jezelf maar ook voor het milieu. Meer informatie kunt u vinden onder
www.veiligverkeernederland.nl/opvoetenenfietsennaarschool en op www.weekvandevooruitgang.nl