Gemeente Sneek


kolkconcert

Guido bereidt zich voor op Kolkconcert

Guido en Wendy bereiden zich voor op het Kolkconcert Donderdag 18 september treedt Guido's Orchestra op in de Kolk voor de Waterpoort met het Sneker Simmer Kolconcert.

Orkestleider Guido Dieteren en zijn vrouw Wendy Kokkelkoren - tevens zangeres bij Guido's Orchestra - namen polshoogte bij de Waterpoort om de omgeving te verkennen.

Wethouder Tom Metz wist dat Guido van schaatsen houdt en bood de gasten op de Waterpoort een paar 'redens' aan, een setje echte Friese doorlopers. Waarop Guido alvast onthulde dat hij van plan is een Fries element toe te voegen aan zijn `Red Passion Live in Concert'-show.

Het Sneker Simmer Kolkconcert vindt plaats tijdens Boot Holland Aqua. Bezoekers van de watersportbeurs aan de Houkesloot kunnen hun dag dus geheel in sfeer afsluiten met een bezoek aan het Kolkconcert op het water.

Het concert is te volgen vanaf de kades rond de Waterpoort, en - voor bootbezitters - vanaf het water van de Kolk.

Verkeersmaatregelen
In verband met de te verwachten drukte rond het concert heeft de gemeente een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Op 18 september is de Lemmerbrug de gehele dag gestremd voor scheepvaartverkeer. De brug wordt dus niet bediend. Net als vorig jaar kunnen uitsluitend bezitters van kleine bootjes onder de Lemmerwegbrug doorvaren om het concert vanaf het water bij te wonen.

Tijdens het Kolkconcert is de Lemmerweg tussen de Rienck Bockemakade en de rotonde bij de Frieswijkstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De stremming geldt alleen tijdens het concert. Tijdens de voorbereidingen is de Lemmerweg gewoon open. Er kan dan enige overlast zijn vanwege opbouwactiviteiten.

De bussen van Connexxion rijden vanaf 18.00 uur met de lijnen 42, 45, 46 en 47 tot aan de rotonde bij de Frieswijkstraat. Van de haltes ter hoogte van de Frieswijkstraat kan dus nog gebruik gemaakt worden. De bussen keren bij de rotonde en rijden via een alternatieve route naar het station. Passagiers voor deze lijnen kunnen dus op- en uitstappen bij het station of de haltes aan de Lemmerweg ter hoogte van de rotonde Frieswijkstraat.

Foto © Jan Douwe Gorter