Stichting Hart voor Haiti helpt slachtoffers orkanen

15/09/2008 10:43

APS Agency

Haïti is de afgelopen maand zwaar getroffen door de orkanen Gustav, Hanna en Ike die achter elkaar over het land raasden. Door overstromingen, modderstromen en aardverschuivingen vielen al honderden doden. Veel mensen zagen al hun bezittingen in de kolkende watermassa's verdwijnen. Wegen zijn onbegaanbaar geworden, oogsten zijn verloren gegaan. De Stichting Hart voor Haïti verleent noodhulp en roept mensen in Nederland op deze hulp te steunen via giro 5361685 t.n.v. Hart voor Haïti, Zoetermeer.

De Stichting Hart voor Haïti runt op Haïti een kinderdorp waar 80 kansarme (wees)-kinderen wonen en nog eens 1000 kinderen onderwijs volgen. De Nederlander Johan Smoorenburg werkt in het kinderdorp en zag met eigen ogen hoe de orkanen juist de arme bevolking meedogenloos troffen: "Veel huizen hier zijn nog gemaakt van eenvoudige materialen zoals golfplaten en hout. Deze huizen hebben het meest te lijden, terwijl daar juist de grote gezinnen wonen."

Vanuit het kinderdorp verleent de Stichting Hart voor Haïti noodhulp: ze brengt water, brood en kleding naar zwaar getroffen gebieden in de omgeving van het dorp en vangt 10 kinderen op van moeders die alles zijn kwijt geraakt. Ook wil de Stichting helpen bij het herstel van beschadigde gebouwen, zoals scholen. Op donderdag 18 en 25 september is in het Tv-programma Nederland Helpt (Ned. 2, 17.09 uur) een reportage te zien over de noodsituatie in Haïti en de hulp die Stichting Hart voor Haïti biedt. Meer informatie is ook te vinden op www.hartvoorhaiti.nl. Giften zijn zeer welkom op giro 5361685 t.n.v Hart voor Haïti, Zoetermeer.





http://www.hartvoorhaiti.nl