Gemeente Deurne

11-09-2008
Officiële start op donderdag 18 september
Kinderen maken kennis met alle sporten door KIDS Sport Op donderdag 18 september a.s. geven wethouder Nicole Lemlijn (sport) en wethouder Jasper Ragetlie (jeugd) het startsein voor het project KIDS Sport in de Frans Hoebenshal. Dit project moet kinderen enthousiast maken om te gaan sporten. Volleybalvereniging LIVOC verzorgt aansluitend voor leerlingen van basisschool De Bron een gastles.

Dit schooljaar start de gemeente in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant, zeven basisscholen en diverse sportverenigingen met het KIDS Sportproject. KIDS Sport staat voor Kinderen in de Sport. Het programma van KIDS Sport bestaat uit allerlei activiteiten waarbij samenwerking tussen scholen en sportverenigingen centraal staat. De activiteiten van KIDS Sport vinden plaats tijdens en buiten schooluren, zowel in de gymzaal, op het schoolplein als op de accommodatie bij de sportverenigingen.

KIDS Sport tijdens gymles
Tijdens de reguliere gymlessen op school maken kinderen kennis met diverse takken van sport. Sport-, en lesmaterialen bieden extra ondersteuning en maken de lessen vernieuwend. Per school komt elke sport drie weken achtereenvolgend aan bod. Deze lessen worden gegeven door de gymleraren van de school. Hierbij worden zoveel mogelijk de sportverenigingen uit Deurne bij betrokken. Als het niet haalbaar is voor een vereniging om bij de gymlessen aanwezig te zijn, worden de kinderen tijdens de derde les door school geïnformeerd over het bestaan van de vereniging.

Alliantie School & Sport
De doelstelling van KIDS Sport wordt ook nagestreefd door de Alliantie School & Sport*. In 2010 wil de Alliantie dat op negentig procent van alle basisscholen een passend sportaanbod wordt geboden in samenwerking met sportverenigingen. Dit zowel binnen als buiten de schooluren. Daarnaast kunnen met de activiteiten van KIDS Sport ook sportieve dagarrangementen gerealiseerd worden. Dit is met name interessant voor de basisscholen, omdat zij voortaan verplicht zijn om voor- en naschoolse opvang te bieden.

* ministeries van OCW, VWS, en NOC*NSF (sportbonden).