Gemeente Lansingerland


Actiedag Week van de Vooruitgang op donderdag 18 september Op voeten en fietsen naar school

Deze week vindt de Week van de Vooruitgang plaats in de gemeente Lansingerland. Een week waarin een schonere lucht en een rustigere en veiligere woonomgeving centraal staan.

In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.

Actiedag Week van de Vooruitgang op donderdag 18 september Ook op de scholen wordt hier deze week aandacht aan besteed. Middels de actiedag Op voeten en fietsen naar school vragen de gemeente en de scholen aandacht voor de bijdrage die ouders kunnen leveren aan de veiligheid rond scholen èn een schonere lucht. Door kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend naar school te brengen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt deze actie.

Wethouder Verkeer en Vervoer Hans de Rijke en Onderwijs-wethouder Werner ten Kate zullen op donderdagochtend tussen 8.15 en 8.45 uur op een tweetal oversteekplaatsen op de Oostersingel in Berkel en Rodenrijs staan om als verkeersbrigadier aandacht te vragen voor een verkeersveilige situatie op deze drukke schoolroute. Ook Veilig Verkeer Nederland, de politie en de directeuren van de Poolster en de Prins Mauritsschool zijn hierbij aanwezig.

De volgende scholen hebben aangegeven actief mee te doen aan de actie Op voeten en fietsen naar school:

Bergschenhoek

CBS De Acker

CBS Boterdorp

PiusX

De Regenboog

De Sparrenhoek

OBS De Tuinen

Willibrord

Berkel en Rodenrijs

De Gouden Griffel

De Klipper

De Poolster
Prins Mauritsschool

CBS Prinses Máxima

De Wilgenhoek

Bleiswijk

De Oosthoek

De Klimophoeve

De Poort