ZorgToppers strijden om titel 'Beste Europese Verpleegkundige'

16/09/2008 10:14

Calibris

Op 18, 19 en 20 september strijden de Nederlandse ZorgToppers tijdens de eerste editie van EuroSkills in Rotterdam, om de titel 'Beste Europees Verpleegkundige'. Sharon Weeshoff en Maaike Peerbolte sleepten in maart 2008 de titel Calibris ZorgTopper 2008 in de wacht. Nu gaan ze voor internationaal succes.

Eerste Europese wedstrijd

Voor het eerst wordt er op Europees niveau een wedstrijd gehouden voor het vak Verpleegkunde. De ZorgToppers zullen verdeeld over drie wedstrijddagen (18, 19 en 20 september), verschillende rollenspelen spelen. Zij nemen het op tegen kandidaten uit verschillende Europese landen.

Calibris organiseert ieder jaar de Nederlandse beroepenwedstrijden voor leerling verpleegkundigen. De finales worden gehouden tijdens de Skills Masters wedstrijden in Rotterdam, waar de ZorgTopper van het jaar wordt gekozen. Calibris organiseert de ZorgTopper wedstrijden om het vak verpleegkunde te promoten. De ZorgToppers die Nederland gaan vertegenwoordigen in Rotterdam zijn een perfect rolmodel voor het vak Verpleegkunde. Zij laten zien dat je trots mag zijn op een beroep in de Zorg. Niet onbelangrijk in het licht van de grote tekorten in de Zorg die voor de komende jaren worden verwacht.

EuroSkills

EuroSkills is een internationaal beroepenevenement. Er vinden Europese beroepenwedstrijden plaats, waar meer dan 400 jongeren die uitblinken in hun beroep, uit 30 Europese landen aan mee doen. Vanuit Nederland nemen er 61 deelnemers mee.

Naast de wedstrijden kan het publiek ook maar liefst 49 beroepen zien en beleven: van kapper tot web designer en van metselaar tot elektrotechnicus, van verpleegkundige tot hovenier en van vrachtwagenchauffeur tot bloembinder.

Leerlingen krijgen op het Calibris Zorgplein informatie rondom beroepen en opleidingen binnen de Zorg.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststellen van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert matschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.





http://www.euroskills2008.eu


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,