Gemeente Overbetuwe


Officiële opening Stippenplan Driel

---

De gemeente en dorpsraad Driel hebben voor kinderen die te voet naar de basisschool gaan een âstippenplanâ ontwikkeld. Het stippenplan is een met stippen gemarkeerde veilige looproute voor de schoolgaande jeugd. De stippen op de stoepen zien eruit als een gele smiley met een pijl die de veilige looproute aanwijst.
Op de stoepen in Driel was de route al aangegeven voor de basisscholen de Meeuwenberg en het Drieluik. Nu de looproute ook voor basisschool de Meander âgesmiledâ is, zijn daarmee alle basisscholen in Driel onderdeel van het stippenplan.
Op donderdag 18 september 2008 om 9.30 uur verricht wethouder Frank van Rooijen de officiële opening bij basisschool de Meander.

De opening van het stippenplan wordt gekoppeld aan de nationale actiedag van âOp Voeten en Fietsen naar schoolâ die dit jaar wordt gehouden op donderdag 18 september. Veilig Verkeer Nederland wil graag dat alle kinderen die dag te voet of op de fiets naar school komen. Ook wil VVN aandacht vragen voor (on)veilige schoolomgeving en âroutes. Deze opening sluit hier goed op aan. Met het stippenplan hopen we de scholieren te stimuleren om te voet naar school te gaan.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de opening bij te wonen!

Klik op de kaart om deze te vergroten Klik op de kaart om deze te vergroten