Gemeente Assen


Inloopavond Erfgoedkwartier

Assen, 16 september 2008

Vanaf donderdag 18 september liggen de bouwaanvraag voor de uitbreiding van het Drents Museum en het verzoek om een vrijstelling op het bestemmingsplan ter inzage in het stadhuis. Op woensdag 1 oktober van 19.00 - 20.30 uur is een ieder die vragen heeft over de uitbreiding van het museum of de aanpassing aan het bestemmingsplan welkom in het stadhuis.

Eind juni heeft de provincie de aanvraag voor een bouwvergunning voor de uitbreiding van het museum ingediend. Deze bouwaanvraag is de uitwerking van het eind vorig jaar gekozen ontwerp van Erick van Egeraat. Omdat de bouwaanvraag niet in het huidige bestemmingsplan past, is er een vrijstelling op dit bestemmingsplan nodig. Zowel de bouwaanvraag als het verzoek om deze vrijstelling liggen ter inzage in het Stadhuis. Op 1 oktober tussen 19.00 - 20.30 uur kan iedereen met vragen over de uitbreiding van het museum binnen lopen in het stadhuis. Naast mensen van de gemeente is ook een van de architecten daar aanwezig om vragen te beantwoorden.

In 2006 is een gebiedsvisie opgesteld voor het gebied rond de Brink. Dit is gedaan om te kijken of en hoe de uitbreidingswensen van het Drents Museum en het Drents Archief in dit gebied passen. Juist omdat dit deel van de stad erg waardevol is op het gebied van cultuurhistorie, vonden gemeente en provincie het van groot belang om hier zorgvuldig naar te kijken. De gebiedsvisie wees uit dat uitbreiding van beide instanties goed mogelijk is. Vanzelfsprekend binnen bepaalde randvoorwaarden. Het ontwerp voor de uitbreiding van het museum past goed binnen deze gebiedsvisie.

De bouwplanontwikkeling van het Drents Archief is minder ver gevorderd omdat voor deze uitbreiding nog niet voldoende middelen beschikbaar zijn gesteld door het rijk.