Staatssecretaris Aboutaleb bij FNV-Iftar op Schiphol

16/09/2008 14:57

FNV Vakcentrale

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb is donderdag één van sprekers tijdens een gratis FNV-feestmaaltijd voor schoonmakers en ander personeel van Schiphol. Aanleiding is de vastenmaand Ramadan. De avond wordt gepresenteerd door de Meiden van Halal.

Bij de maaltijd zijn alle medewerkers van Schiphol uitgenodigd, ongeacht hun levensbeschouwing of religie. Tijdens de Ramadan vasten moslims overdag. Bij zonsondergang wordt het vasten gebroken met een traditionele maaltijd, de Iftar. De laatste jaren worden steeds vaker Iftars georganiseerd om verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen. Iftars op en rondom de bedrijfsvloer komen langzaam van de grond. De FNV werkt hier van harte aan mee. Als vakbond die open staat voor iedereen, wil ze werknemers met verschillende achtergronden in contact brengen met elkaar.

Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV: "In een samenleving waarin we dicht op elkaar leven, is het belangrijk om interesse te tonen in elkaar. Elkaar vragen te stellen, in gesprek te gaan. En juist Schiphol met zijn internationale karakter is een hele mooie plek hiervoor."

Tijd: 19.15 - 22.00 uur

Met: Schiphol-schoonmakers, Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten), Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Wim Mul (directie Schiphol), Ahmed Aboutaleb (staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Presentatie: de Meiden van Halal.

Plaats: Personeelskantine Schiphol, Evert van de Beekstraat 102, 1118 CP Schiphol