Gemeente Etten-Leur

Verkeersdoolhof voor scholieren in wijkpark Hooghuis

In het kader van de Week van de Vooruitgang

Verkeersdoolhof voor scholieren in wijkpark Hooghuis

Op donderdagochtend 18 september a.s. wordt er in het park in de wijk Hooghuis in Etten-Leur een verkeersdoolhof voor scholieren gehouden. In samenwerking tussen verschillende basisscholen, de politie, de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland, Edux Onderwijsadviseurs en de gemeente Etten-Leur is deze verkeersactiviteit op touw gezet in het kader van de landelijke Week van de Vooruitgang.

Aan de verkeersdoolhof nemen leerlingen deel van zes basisscholen, te weten De Springplank, Vincent van Goghschool, De Bombardon, De Hasselbraam, De Wiltzangh en De Hofstee.

De kinderen uit de groepen zeven van deze scholen moeten in de loop van dit schooljaar hun praktische verkeerskennis in het `echte' verkeer laten zien bij het verkeersexamen op de openbare weg. In de verkeersdoolhof krijgen ze thans de gelegenheid om op basis van hun kennis van verkeersborden te oefenen en om hun theoretische kennis in praktijk te brengen.

Met deze gezamenlijke verkeersactiviteit wordt een extra bijdrage geleverd aan de verschillende individuele schoolactiviteiten tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang.

Wethouder Jean-Pierre Schouw opent donderdagochtend om kwart voor negen de verkeersdoolhof in het bijzijn van schoolleerlingen. De laatste school zal rond elf uur aan de beurt zijn.

Voordat leerlingen een ritje door de verkeersdoolhof maken, worden hun fietsen door leerlingen van het Munnikenheide College aan een controle onderworpen. Hierbij zal de politie assistentie verlenen.

Voor de winnaar van de verkeersdoolhof is er een prijs. Op dinsdagochtend 23 september a.s. wordt die uitgereikt door een vertegenwoordiger van VVN-afdeling Etten-Leur op de school van de winnende leerling.

Uw bezoek waard

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl