Gemeente Binnenmaas

De Boomgaard is SCHOOL op SEEF

Op donderdag 18 september 2008 overhandigt verkeerswethouder E.M. Kooijman-de Heer het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF aan de heer Visser, directeur van openbare basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland. De Boomgaard verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school.

Om dit verkeersveiligheid te verdienen, moet een school aan een aantal voorwaarden voldoen. De 4 pijlers van het SCHOOL op SEEF programma zijn theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes. De Boomgaard heeft het label gekregen nadat een onafhankelijke adviseur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid heeft vastgesteld dat de school aan de voorwaarden voldoet. De Boomgaard is hiermee de eerste basisschool in Binnenmaas die het School op Seef label heeft verkregen.

De gemeente Binnenmaas is verheugd over deze prestatie en daarom vond wethouder Kooijman 18 september een mooie dag om het certificaat te overhandigen. Die week is het immers de Week van de Vooruitgang, de actieweek voor duurzame mobiliteit. Donderdag 18 september is de dag van de actie Op voeten en fietsen naar school. De gemeente Binnenmaas heeft, net als de overige Hoeksche Waardse gemeenten, alle scholen een brief geschreven om te vragen of ze mee doen. Dat kan door de kinderen, hun ouders en de eigen leerkrachten te stimuleren om op voeten en fietsen naar school te gaan. Een actie die prima past bij een verkeersveilige school.

School op Seef

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam. Zij streven hiermee naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer. Elke School op SEEF-school krijgt een kist met lesmateriaal en een boek met lesmethoden over veilig verkeer.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl