Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 16 september 2008

Op dinsdag 16 september 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Managementrapportage Wmo individuele voorzieningen 1^e halfjaar 2008

Het college stelt de Wmo managementrapportage individuele voorzieningen vast. In deze rapportage wordt verantwoording afgelegd over prestaties en financiën van de Wmo op het gebied van individuele voorzieningen. Een aantal conclusies uit het rapport:


- De Wmo loketten worden goed bezocht.


- Hulp bij het huishouden is de meest gevraagde voorziening, gevolgd door vervoers- en woonvoorzieningen.


- Er zijn weinig klachten binnen gekomen.

[procedure: agenda commissie Dienstverlening en mededelingenlijst Wmo-adviesraad]

Afhandeling erfpachtopzegging 400 meter kunstijsbaan 27 augustus 2008

De gemeente is vol eigenaar van het perceel van de IJsbaanlocatie. Eerder werd de erfpacht uitgegeven aan stichting 400 meter Kunstijsbaan. Hierbij gold de verplichting dat de stichting een ijsbaan zou realiseren. Dit gebeurde niet en dat resulteerde in de opzegging van de erfpachtovereenkomst. Deze opzegging is eerder al rechtsgeldig verklaard. Stichting 400 meter Kunstijsbaan is van mening dat de gemeente het erfpachtrecht moet veilen en dat de opbrengst ten goede komt van de stichting. Beide partijen hebben een taxatie laten verrichten. Uit het taxatierapport van de gemeente blijkt dat de opbrengst van de erfpacht nihil is. Het college ziet geen aanleiding om de erfpacht te veilen en heeft dit aan de stichting laten weten. De stichting dreigt nu het erfpachtrecht zelfstandig te gaan veilen. De gemeente laat de stichting nu weten dat zij juridisch niet bevoegd is tot veiling van het erfpachtrecht over te gaan. De gemeente blijft bij het besluit geen verdere stappen te zetten in beëindiging van het erfpachtrecht en zal dus ook geen veiling opzetten.

Intentieovereenkomst Woningbouwproject Meeuwensingel 101-109

Het college gaat een intentieovereenkomst aan met Nieuw Holland Projectontwikkeling BV voor planontwikkeling voor het woningbouwproject Meeuwensingel 101-109. Hier komen twee appartementencomplexen, bedrijfsruimten en parkeervoorzieningen. Daarbij is onder meer afgesproken dat de herbouw van de op deze locatie gevestigde gymzaal aan de Reigerlaan tot de bouwkosten voor rekening van de ontwikkelaar komen.

Uitspraak rechtbank Rotterdam betreffende bouwvergunning Dorpsstraat 50

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een beroepszaak en verzoek om voorlopige voorziening tegen de verleende bouwvergunning voor een overkapping aan de achtergevel van Dorpsstraat 50. De rechtbank heeft de appellant (de buurman) in het gelijk gesteld. Die claimde dat het bouwwerk een balkon betrof. Daarvoor dient een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan te worden gevoerd. Daarmee is onder meer de bouwvergunning vernietigd. Het college besluit niet tegen het besluit van de rechtbank in beroep te gaan.

Definitief standpunt over bijzondere bijstand en het verplicht eigen risico in de Zorgverzekeringswet

Het college besluit in 2008 definitief geen bijzondere bijstand te verstrekken voor het verplicht eigen risico van de zorgverzekering. De klanten van Sociale Zaken worden hierover geïnformeerd.

N.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.