Gemeente Capelle a/d IJssel

Meldpunt antidiscriminatie

Sinds september 2008 heeft Capelle aan den IJssel een Meldpunt antidiscriminatie. Dit Meldpunt is een hulpmiddel om de omvang en de aard van discriminatie in onze stad in kaart te brengen. Maar ook om te kunnen bepalen hoe we daar als gemeente concreet mee om willen gaan. Mensen hebben er recht op om gelijk te worden behandeld. Dat recht is in duidelijke bewoordingen uitgewerkt in artikel 1 van de Grondwet.

Het Meldpunt antidiscriminatie kent geen fysiek loket. Inwoners kunnen vijf dagen in de week via telefoonnummer 0900-235435 (10 cent per minuut) contact opnemen met het Meldpunt antidiscriminatie. Daarmee komen ze in contact met professionals van antidiscriminatiebureau Radar (http://www.radar.nl/). Niet te verwarren met het gelijknamige televisieprogramma. Vervolgens wordt met de beller een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek op een locatie in Capelle aan den IJssel. Capellenaren kunnen daardoor dichtbij huis en op een moment dat het hun gelegen komt hun vraag of klacht bespreken.

Het college wil met de inwerkingstelling van het Meldpunt antidiscriminatie een signaal afgeven dat discriminatie in onze gemeente niet wordt geaccepteerd. Verder wil het college een bijdrage leveren aan het bevorderen van actief burgerschap en een open Capelse samenleving.